Ünlü Ekonomistten Dolar Sahiplerine Soğuk Duş! Bu Tarihe Kadar Kalıcı Seviyelerde Olacak
Yayınlanma:
Ekonomist Kerim Rota, faizlerin Ekim-Kasım'a kadar yüzde 50 seviyesinde kalıcı olacağını belirtirken, enflasyonun yıl sonunda yüzde 40-45 aralığında olabileceğini öngörüyor.
Mesele Ekonomi adlı Youtube kanalında ekonomist Kerim Rota faizlerin Ekim- Kasım ayına kadar yüzde 50 seviyesinde kalıcı olacağını söyledi.

Rota enflasyon rakamları konusunda kısmen iyimser olduğunu yıl sonu itibariyle 40-45 bandında bir enflasyon görülebileceğini ifade etti.

TL'de değerlenme devam edecek diyen Rota kur politikasında Merkez Bankası'nın Eylül aylarına kadar rahat bir pozisyonda olduğunu söyledi.
![]()
Rota, Türk Lirasında reel değerlenme uzun ve daha şiddetli olacağını, bunu önümüzdeki 4-5 ayın hikayesi olarak görmek yerine, önümüzde 1,5-2 yıl hikayesi olarak gördüğünü belirtti. Rota Sonuçları açısından daha temkinli yaklaşmak gerektiğini belirtti.
