'Ücretsiz Doğalgaz Desteği En Az 1 Yıl Daha Devam Etmeli'

'Ücretsiz Doğalgaz Desteği En Az 1 Yıl Daha Devam Etmeli'
CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, mayıs ayında sona erecek ücretsiz doğalgaz uygulamasının en az 1 yıl daha uzatılması gerektiğini vurguladı. Ateş, kamu harcamalarındaki tasarruf gerekçesiyle yoksulların doğalgaz faturalarından kesinti yapılmasını eleştirdi ve iktidarın önümüzdeki 4 yıl seçim olmayacağı gerekçesiyle uygulamayı sonlandırmaması gerektiğini ifade etti.

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, mayıs ayında sona erecek konutlardaki ücretsiz 25 m3 doğalgaz uygulamasının uzatılması çağrısı yaptı. Ateş, “Uygulama en az 1 yıl uzatılmalı. Tasarrufu kamu harcamalarını kısma gerekçesiyle yoksulun doğalgaz faturasından yapmayın. İktidar önümüzdeki dört yıl seçim yok diye bu uygulamayı sonlandırmamalı. Vatandaşa yansıtılacak 150 lira ek fatura bedeli devleti krizden kurtarmaz” dedi.

7ba56037-8f5b-4441-8424-994e8c231756-w.jpeg

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, konutlara verilen ücretsiz 25 m3 doğalgaz uygulamasını iktidarın seçim yatırımı olarak hayata geçirdiğini hatırlattı. Uygulamanın mayıs ayında sona ereceğini hatırlatan Ateş, iktidara ücretsiz doğalgaz uygulamasının bir yıl daha uzatılmasını istedi. Ateş, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“İktidar 2023 yılı genel seçimleri öncesi, ‘yerli gaz çıkarılmasına başlandı’ müjdesiyle bu uygulamayı başlattı. Yerli doğalgaz üretimi beklenen seviyeye çıkarılamadı ancak uygulama vatandaşlarımıza bir nebze de olsa nefes aldırdı. Geçen yıl eylül ayında soru önergemize yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ücretsiz doğalgaz uygulamasının devlete maliyetinin yaklaşık 8 milyar olacağını öngörüyordu. Uygulama biterken başka bir önergemize birkaç gün önce verilen yeni yanıtta, maliyetin 5,1 milyar lirada kaldığı görülüyor. Ücretsiz doğalgazın devlete maliyeti katlanılabilir seviyelerde. Devlet için küçük olan bu maliyet, ekonomik krizde bunalan vatandaşlarımızın bir nebze de olsa rahatlamalarına yol açıyor. Sosyal devlet olmanın gereği olarak uygulama uzatılmalı. Seçim yok diye ücretsiz doğalgaz uygulamasını sonlandırmayın. İktidar kendi yarattığı krizin faturasını vatandaşın sırtına yıkmamalı”

Kaynak:ANKA