TÜSİAD Başkanı uyardı: Düşük faiz politikasının amaçları tekrar ele alınmalı

TÜSİAD Başkanı uyardı: Düşük faiz politikasının amaçları tekrar ele alınmalı
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, 14. Rekabet Kongresi'nde yaptığı konuşmada düşük faiz politikasının amaçlarının tekrar ele alınması gerektiğini söyledi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, 14. Rekabet Kongresi'nde yaptığı konuşmada, düşük faiz politikasının amaçlarının tekrar ele alınması gerektiğini söyledi. Turan, iş, bireysel ve toplumsal yaşamın tüm alanlarında güvenilir ve kapsayıcı kuralları hayata geçirmeden hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, ifade özgürlüğü, denetleyici ve düzenleyici kurumların özerkliği gibi alanlarda ilerleme sağlamadan ekonomiyi yeşil ve dijital dönüşüme hazırlayarak adımları rahatlıkla atabilecek bir zemin oluşmayacağını ifade etti.

Turan, "Küreseldeki sorunlar ve içerideki makroekonomik istikrarsızlık ister istemez dikkatleri bugünü kurtarmaya getiriyor. Küresel likiditenin azalması ve maliyetlerin yükselmesi, ABD ve Çin ekonomilerindeki yavaşlama ve Avrupa'daki ekonomik daralma ekonomik ufkun belirsizleşmesine yol açıyor" şeklinde konuştu.

Etiketler :