Türkiye'nin Dev Şirketi'nden Açıklama! Paylaşımlar Sahte Çıktı

Türkiye'nin Dev Şirketi'nden Açıklama! Paylaşımlar Sahte Çıktı
Zorlu Enerji, sahte ve aldatıcı bir web sitesi üzerinden yapılan sosyal medya paylaşımlarına dair açıklama yaptı. Şirket, Zorlu Yenilenebilir Enerji ve Ahmet Nazif Zorlu ile ilgisi olmadığını belirtti. Yatırımcılara gerçek dışı paylaşımlara itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Enerji sektöründe faaliyet gösteren Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. yüzde 100 bağlı ortaklığı Zorlu Yenilenebilir Enerji A.Ş. ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile ilgili sosyal medyada yer alan paylaşımlara ilişkin açıklamada bulundu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklamada bulunan şirket, bağlı ortaklığı ve Ahmet Nazif Zorlu’nun adı kullanılarak Smartlira.com adı ile oluşturulmuş bir web sitesi üzerinden, çeşitli sosyal medya kanallarından “Ülkenin Jeotermal ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Para Kazan” başlığı altında paylaşımların yapıldığını bildirdi.

Söz konusu başlık adı altında şirketin paylarına ilişkin, kurulan platform aracılığıyla fon toplanmasına yönelik çağrı yapıldığının tespit edildiği aktarıldı.

Bahsi geçen duyuruların sahte ve aldatma amaçlı olduğu belirtilirken şu açıklama yapıldı:

“Şirketimiz Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., yüzde 100 bağlı ortaklığımız Zorlu Yenilenebilir Enerji A.Ş. ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Ahmet Nazif Zorlu ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.”

Tamamen gerçek dışı, sahte, aldatma ve dolandırıcılık amaçlı söz konusu duyurulara binaen yasal yollara başvurulduğu aktarıldı.
Yapılan işbu duyurulara yatırımcılar tarafından hiçbir surette itibar edilmemesi gerektiği bildirildi.

Zorlu Enerji’nin borsada işlem gören (ZOREN) hisseleri 2023’ü 4,23 TL’den kapattı. Yeni yılın ilk işlem gününde 4,26 TL ile açılışı yaptı.

Şirketin hisseleri dün yüzde 5,41’lik yükseliş işle kapanışı 4,48 TL’den yaptı.

Etiketler :