Türkiye'de Binlerce Çalışanı Olan Dev Şirket, O Sahneden Çekiliyor, Faaliyetlerini Sonlandırıyor, 1.800 Kişi İşsiz Kalacak

Türkiye'de Binlerce Çalışanı Olan Dev Şirket, O Sahneden Çekiliyor, Faaliyetlerini Sonlandırıyor, 1.800 Kişi İşsiz Kalacak
Getir, Almanya'daki faaliyetlerini sonlandırarak 1.800 çalışanını işten çıkarıyor. Şirket, Türkiye'deki iç pazarına odaklanarak diğer Avrupa pazarlarından çekileceğini duyurdu.

Getir, bu hafta içinde Almanya'daki 1.800 çalışanını işten çıkararak ülkeden tamamen çekileceğini duyurdu. Almanya'nın önde gelen yayın organlarından Wirtschaftswoche'nin aktardığı habere göre, şirket 15 Mayıs itibariyle Almanya pazarındaki faaliyetlerini sonlandıracak.

299606.webp

GORILLAS SATIN ALIMI ARDINDAN ÇEKİLİYOR

Şirket, yaklaşık bir buçuk yıl önce rakibi Gorillas'ı satın aldıktan sonra Almanya'dan çekilmeye hazırlanıyor. Getir'in Türkiye iç pazarına odaklanarak diğer Avrupa pazarlarından çekileceği bildirildi. Habere göre, Almanya'daki depolar kademeli olarak kapatılacak ve bu süreç içinde bin 800 çalışanın işten çıkarılacağı ifade ediliyor.

130920.webp

YENİ FİNANSMAN ALIMI VE YÖNETİM KARARLARI

SkyNews'e göre, Getir'in mevcut yatırımcılarından çift haneli milyonlar arasında yeni bir finansman sağladığı ancak bu finansmanın üç piyasadan çekilme ve Türkiye iç pazarındaki gıda dağıtım işini genişletme şartıyla gerçekleştiği belirtiliyor. Öte yandan, Business Insider'ın iddiasına göre büyük hissedar Mubadala, GETİR'in Almanya'daki Gorillas'ı tek bir marka altında birleştirmediği ve uygun bir iş modeli bulamadığı gerekçesiyle yönetimi eleştirmekte ve sabrını kaybetmiş durumda.

222948.jpg