Dananın kuyruğu bu gece kopacak! Altın tahtını koruyabilecek mi? FED faiz kararını açıklayacak

Dananın kuyruğu bu gece kopacak! Altın tahtını koruyabilecek mi? FED faiz kararını açıklayacak
Altında hareketlenme ve düşüş sürüyor. Gözler bu düşüş sonrası ABD Merkez Bankası'nın Fed faiz kararına çevrildi. Fed faiz kararının bugün saat 21.00'de açıklanması bekleniyor. Açıklamanın ardından ise altının ne yönde izleyeceği merak ediliyor.

Altın fiyatları Nisan ayında yükseliş trendini sürdürerek yüzde 4'ün üzerinde prim yaptı. Bu sayede Mart ayındaki kazançlarını da geride bırakan altın, Mayıs ayına 2.283 dolar civarında bir ons fiyatıyla başladı. Gram altın ise 2.554 TL, çeyrek altın 4.054 TL ve Cumhuriyet altını 16.516 TL seviyesinden işlem görüyor.

altin6.jpg

FED FAİZ KARARI 21.00'DE AÇIKLANACAK

Ancak altın fiyatları son günlerde düşüş eğiliminde ve tüm gözler bugün saat 21.00'de açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararına çevrildi. Ekonomistler faizlerin sabit tutulacağını öngörse de, Fed Başkanı Jerome Powell'ın yüksek enflasyon verilerinin ardından daha şahin bir tutum sergilemesi ve faiz artırım sinyalinin verilmesi bekleniyor.

fed.jpg

Dirençli enflasyon ve Fed'in yakın vadede faiz indirimi yapmayacağı beklentisi yatırımcılar tarafından fiyatlanmış durumda. Bu durum, altın fiyatlarında bir süre daha dalgalanmalara yol açabilir. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı da bu duruma dikkat çekerek, altın fiyatlarındaki yükselişin jeopolitik risklerden ziyade Fed gibi büyük bankaların faiz kararlarından etkileneceğini ifade ediyor.

altin1.jpg

Peki altın fiyatları ne olacak? Gram altın daha da düşer mi?

Bu sorunun kesin bir cevabı yok. Fed'in faiz kararı ve küresel piyasalardaki gelişmeler altın fiyatlarını etkileyecek en önemli faktörler arasında yer alıyor.

altin2.jpg

thumbs-b-c-fb1ba6bf463e57797426583c170f9415.jpg