Ticaret Bakanı Bolat'tan İsrail ile Ticaret İddialarına Son Dakika Açıklaması

Ticaret Bakanı Bolat'tan İsrail ile Ticaret İddialarına Son Dakika Açıklaması
Son Dakika Haberi... Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İsrail Dışişleri Bakanı'nın açıklamaları tamamen hayal ürünüdür ve gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. İsrail ile ticaret konusundaki hükümet kararımızın arkasındayız ve bu karar geçerliliğini korumaktadır" ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İsrail Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları kesinlikle hayal ürünü olup, gerçekle hiç bir ilgisi yoktur. İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasındayız. Bu karar geçerliliğini korumaktadır" derken "İsrail’in Gazzeye yönelik saldırılarının durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve Gazze’deki Filistinli kardeşlerimize yönelik insani yardımların kesintisiz olarak ulaştırılması konusundaki şartlarımız sağlanıncaya kadar, İsrail ile ticaretin durdurulması kararımız yürürlüktedir" diye ekledi.

İSRAİL İLE TÜM İTHALAT VE İHRACAT DURDURULMUŞTU

Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz hafta "İsrail hükümeti, Gazze'ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar" İsrail ile ihracat ve ithalatın durdurulduğunu açıklamıştı. Yapılan açıklamada, 9 Nisan'dan bu yana devam eden ihracat sınırlamasının tüm ihracat ve ithalat ürünlerine uygulanacağı belirtilmişti