Tesla'dan önce Türkler yaptı: Dünyanın en büyük elektriklisi

Türk mühendisleri elektrikli araçları denize taşıdı. Yalova’da Türk tersanesi tarafından üretilen çevre dostu feribot Norveç sularında Oslo Fiyordu’nda hizmete girdi.
DÜNYANIN EN BÜYÜK ELEKTRİKLİSİ NORVEÇ'TE
2021 yılında Norveç’e ihraç edilen feribot, 143 metre uzunluğu, 600 yolcu, 200 otomobil ve 24 tır taşıma ile kendi sınıfında dünyanın en büyük elektrikli feribotu olarak kayıtlara geçti. Tamamen Lityum ION bataryalarla çalışan feribot aynı zamanda çevreci yapısıyla karbon salınımını yüzde 80 oranında azaltıyor.
Türk mühendislerin imzasını taşıyan bu feribot, sürdürülebilir ve yeşil denizcilik hedeflerine uygun olarak üretildi. Daha az yakıt tüketen, doğayı koruyan ve enerji verimliliğini artıran bu feribot, dünya denizlerinde Türk imzasını taşıyor.
HIZLI ŞARJ İLE MAKSİMUM VERİMLİLİK
Feribotun teknik özellikleri oldukça dikkat çekici. Yolcu feribotları arasında 4,3 MW ile en yüksek batarya kapasiteli araçlardan biri olan feribot, yolcu indirme-bindirme esnasında hızlı şarj olabilme özelliğine sahip ve bu sayede operasyonel verimliliği maksimum seviyeye çıkarabiliyor.
TESLA'DAN ÖNCE TÜRKLER YAPTI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Türk tersanelerimiz artık yalnızca kendi filomuzu değil, dünya denizciliğini de şekillendiren projelere imza atıyor. Çevre dostu ve yenilikçi gemilerle küresel pazarda güçlü bir oyuncu olmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Dünya'nın en önemli elektrikli araç üreticilerinden Tesla, suda gidebilen araçlara yönelik ilk hamlesini Cybertruck ile yapacağını duyurmuştu.
Tesla CEO’su Elon Musk, Cybertruck’ın hem su hem de karada seyahat edebileceğini açıkladı.
“Tekne Modu” olarak adlandırılan yeni işlev sayesinde Cybertruck’ın belirli su mesafesinde kullanmak mümkün olacak.