Sony, Ünlü Film Stüdyosu Paramount'un Peşinde

Sony, Ünlü Film Stüdyosu Paramount'un Peşinde
Hollywood'un en büyük stüdyolarından olan Paramount Global, alıcı arıyor. Daha önce Warner Bros. Discovery ve Skydance'in talip olduğu stüdyo için şimdi de dünya devi Sony harekete geçti. Sony, yatırım firması Apollo Global Management ortaklığında Paramount Global’ı bünyesine katmayı istiyor.

Sony Pictures Entertainment CEO'su Tony Vinciquerra ve Apollo Global Management, birlikte Paramount'a talip oluyor. Daha önce Warnerbros. Discovery ve Skydance'in de ilgisi olduğu köklü stüdyo için şimdi de Sony adım atıyor.sony.jpeg

Son dönemde film sektöründe şirketlerin birleşme veya satın alma haberleri sıkça görülüyor. Örneğin, 20th Century Fox'un Disney'e satılması ve Warner Bros.'un Discovery ile birleşmesi gibi büyük adımlar atıldı.

Hollywood'daki büyük stüdyoların sayısı azalıyor. Warner Bros. ve Skydance gibi şirketler daha önce Paramount'a ilgi göstermiş ancak sonuç alınamamıştı. The New York Times'ın bugünkü haberi, Apollo ve Sony'nin Paramount'taki hisselerin tamamını nakit olarak almayı ve stüdyoyu özel hale getirmeyi planladığını belirtiyor.

sony1.jpg

Sony'nin katılımının detayları belirsiz. Habere göre, ağır işlerin çoğunu Apollo yapacak gibi görünüyor.

Sony, Paramount'u bünyesine alırsa dijital platform alanında güçlenebilir. Sony'nin şu anda kendi dijital platformu bulunmuyor. Ancak zengin içerik kütüphanesiyle, Paramount+'ı satın alıp kendi içeriklerini ekledikten sonra Disney+ ile rekabet edebilir hale gelebilir.

paramount.jpg