SGK ve Bağ-Kur Emeklileri İçin Zam Yüzdesini Verdi! "Erdoğan Oranı Oraya Tamamlayacak"

SGK ve Bağ-Kur Emeklileri İçin Zam Yüzdesini Verdi! "Erdoğan Oranı Oraya Tamamlayacak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki kabinenin gündeminde asgari ücret ve emekli maaşlarındaki zam var. Asgari ücret 16,500-17,000 TL aralığında açıklanabilir. Memur emeklilerine yüzde 49,45, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 37,76 zam yapılacak; Cumhurbaşkanı'nın bu oranı yüzde 40'a tamamlayabileceği belirtiliyor...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanması beklenen kabinenin 2023 yılının son toplantısında, asgari ücret miktarı, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları gündemde.

Normal şartlarda asgari ücret, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenirken, henüz üçüncü toplantı yapılmadığı için uzlaşma beklenmiyor.

Habertürk'ten Bület Aydemir'in aktardığına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkisini kullanarak asgari ücreti belirlemesi bekleniyor.

Bu yıl ikinci bir zam yapılmayacağı açıklanan asgari ücretin, enflasyondaki düşüş beklentisi nedeniyle net 16,500 TL ile 17,000 TL aralığında açıklanması öngörülüyor.

Ayrıca, memur maaşları gibi aylıkları otomatik olarak belirlenen memur emeklilerine yüzde 49.45, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 37.76 artış yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu oranı yüzde 40'a tamamlayabileceği belirtiliyor.

Bu durumda, memur emeklileri yüzde 50, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 40 artış alacak. 7,500 TL taban aylık alan emeklilerin büyük bir kısmının kök ücretleri bu miktarın altında bulunuyor.

Yüzde 40'lık zamla birlikte, taban aylığın 10,000 TL ile 11,000 TL bandına çıkarılması bekleniyor. Ayrıca, vergi matrahlarının önümüzdeki yıldan itibaren artırılması öngörülüyor.

Etiketler :