Seyahat kısıtlaması kalkıyor ama bilet fiyatları cep yakıyor

Seyahat kısıtlaması kalkıyor ama bilet fiyatları cep yakıyor
1 Haziran'da seyahat kısıtlaması kalkıyor. Kısıtlamanın kalkmasının ardından otobüs bileti almak isteyen yurttaşlar ise fahiş fiyatlarla karşılaştı...

halktv.com.tr Haber Merkezi

Perşembe günü gerçekleşen kabine toplantısı sonrası AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, normalleşme sürecinde atılacak yeni adımları açıkladı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında geçtiğimiz aylarda başlayan kısıtlamalar sonrası birçok kente giriş-çıkış yasağı gelmişti. Perşembe günü açıklama yapan Erdoğan, 1 Haziran'da seyahat kısıtlamalarının kaldırılacağını açıkladı.

Bunun üzerine yurttaşlar, otobüs bileti almak için firmalara baktıklarında bilet fiyatlatlarındaki fahiş artışlarla karşı karşıya kaldı.

Otobüs biletlerinin yüzde 100'e yakın oranlarda zamlandığını gören yurttaşlar, duruma isyan etti.

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı

14 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Ulaştırma Bakanlığı kararlarına göre, 31 Temmuz 2020'ye kadar belirlenen taban ve tavan fiyatları da tepki çekmişti. Bu karara göre, 100 kilometre mesafede taban fiyat 100 TL olarak belirlenirken; 2001 kilometre ve üzeri mesafelerde de tavan fiyat olarak 500 TL belirlenmişti.

En kısa mesafe olarak belirlenen 100 kilometrenin 100 TL olması tepki çekerken, mesafenin arttıkça fiyatların da yükseleceği belirtilmişti.

Firmalar maksimum düzeyde uyguluyor

Biletlerin seyahat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından satışa sunulması üzerine, firmaların Resmi Gazete'de yayımlanan fiyatları maksimum düzeyde uyguladığı görüldü.

Bununla birlikte sosyal medyadan duruma tepki gösteren yurttaşlar, boş koltuk bırakılacak olması ve aylardır firmaların sefer yapamadığı için para kazanamaması nedeniyle doğan zararın yine milletin cebinden karşılanmasına isyan etti.

Etiketler :