Rekor Düzeyde Talep Toplamıştı: 8 Haftanın Sonunda Halka Arz Olduğu Fiyata Geriledi

Rekor Düzeyde Talep Toplamıştı: 8 Haftanın Sonunda Halka Arz Olduğu Fiyata Geriledi
TAB Gıda'nın halka arzı, 5,2 milyon kişinin katılımıyla Borsa İstanbul tarihinin halka arz yatırımcı rekorunu kırmıştı. Halka arz büyüklüğü 6.83 milyar dolar olan TAB Gıda yatırımcısı 8 hafta sonunda halka arz olduğu fiyata geriledi.

TAB Gıda halka arzına yaklaşık 5 milyon 185 bin kişi katıldığı için Borsa İstanbul tarihinin halka arz yatırımcı rekorunu kırmıştı.

TAB Gıda bünyesinde Türkiye'deki franchise haklarını elinde bulundurduğu uluslararası firmalar Burger King, Arby’s, Popeyes, Sbarro'nun dışında, Usta Dönerci, Usta Pideci, Döner Stop, Ne Yediğini Bil, Tıkla Gelsin gibi yerli markaları barındırıyor.

TAB Gıda'nın tam da halka arz olduğu 18-19-20 Ekim günlerinde bazı tartışmalar yaşanmıştı.

Uluslararası bir ABD şirketi olan Burger King’in İsrail şubesinin İsrail askerlerine ücretsiz ve sınırsız yemek dağıtacağını açıklaması üzerine yatırımcılar ikiye bölünmüştü.

BORSADA 26 EKİM'DE İŞLEM GÖRMEYE BAŞLAMIŞTI

Hisse, işleme girdiği tarihten itibaren ilk 5 günde 207,80 TL fiyata kadar yükseldi. Birçok halka arz olan şirketin hisseleri 2-3 kata kadar çıkarken TAB Gıda hisseleri bu zirvenin ardından düşüşe geçti.

Tavan serisini erken bozan TAB Gıda hisseleri dün 130,1 TL fiyata düşerek kapanış yaptı. Bu şekilde TAB Gıda sekiz haftanın sonunda halka arz olduğu fiyata geriledi.