Putin'in gaz merkezi teklifine yanıt: Henüz erken

Putin'in gaz merkezi teklifine yanıt: Henüz erken
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz merkezinin teknik açıdan mümkün olduğunu ancak bunu konuşmak için henüz erken olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye doğalgaz merkezi teklifine yönelik ilk açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. Dönmez, gaz merkezi kurulması önerisinin kapsamlı bir değerlendirmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Putin'in konuşmasının ardından düzenlenen panele katılan Dönmez, Putin'in bugün ilk defa gündeme getirdiği doğalgaz merkezi önerisi hakkındaki soru üzerine, "Avrupa'ya alternatif rotalardan gaz sevkiyatı konusuna gelince bunu biz de ilk defa duymuş olduk. Dolayısıyla henüz değerlendirmek için erken. Bu tip uluslararası projelerin fizibilitelerinin hazırlanması, hukuki, teknik, ticari yönlerinin masaya yatırılması gerekiyor. Ama Türkiye Rusya ile bu ve buna benzer çeşitli uluslararası projeleri zamanında gerçekleştirmiş iki partner. Türk Akım bunlardan birisi... Bunlar oturulup konuşulup değerlendirilmesi gereken hususlar" cevabını verdi. Putin, Avrupa'ya tedarik için Türkiye'de büyük bir doğalgaz merkezi kurabileceklerini söylemişti.