Piyasada Ateş Yükseliyor: Kapalıçarşı'da Makas Açıldı!

Piyasada Ateş Yükseliyor: Kapalıçarşı'da Makas Açıldı!
Yerel seçimlere adım adım yaklaşırken yatırımcı dolar hızla yükselecek beklentisi ile alım yapmaya devam ediyor. Merkez Bankası nakit avansla ilgili adımlar atıyor ancak vatandaş dolar almasının önüne geçemiyor. Bankalararası ve Kapalıçarşı’daki makas yeniden 1 liraya geldi. Dolar Bankalararası piyasada 32,34 liradan Kapalıçarşı’da ise dolar 33 liradan satılıyor.

Altın fiyatları son haftalarda rekor tazelemeye devam ederken fiyatlar da bankalararası ve fiziki piyasada farklılık gösterdi. Buna göre bankalararası piyasada gram altın fiyatı şu an 2.242 lira seviyesindeyken Kapalıçarşı'da ve kuyumcularda 250 lira daha yüksek fiyattan satılıyor.

650x344-5-temmuz-2017-altin-fiyatlari-ceyrek-altin-ve-gram-altin-kac-para-oldu-1499240466988.webp

Ancak, altının bu sene de yükselme potansiyeli olması nedeniyle yoğun talep görmesi makasın giderek büyümesine yol açtı.

altin6-pxg0-jpg.webp

Aradaki makasın açılmasında altın ithalatına yönelik kotanın da etkili olduğunu belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise, “İçeride talep olunca ithalatın sınırlı olması nedeniyle fiyat farkı oluşmaya başladı çünkü sadece alıcıların olduğu bir piyasadayız." ifadelerini kullandı.

kapalicarsi-altin-1-o3ee.webp

Yıldırımtürk, konuyla ilgili önerisini ise şöyle aktardı: "Önerimiz şu, altın ithalatına getirilen kotanın belirli bir süre örneğin 1 ay kaldırılması. Bu durum farkın azalacağı ve fiyatın düşeceği anlamına gelir."

Etiketler :