Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiren Karar! 4 Ay Ertelendi

Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiren Karar! 4 Ay Ertelendi
Bireysel emeklilikte kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz'da başlıyor. Katılımcılar birikimlerinin yüzde 50'sine kadar çekebilecek. Sözleşmelerde değişiklikler yapıldı.

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), katılımcıların kısmi ödeme imkanı için beklenen karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeyle birlikte, BES'te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz'da başlayacak. Artık katılımcılar, sistemden çıkmadan önceden belirlenmiş durumlar için birikimlerinin yüzde 50'sine kadarını toplu olarak çekebilecekler.

thumbs-b-c-5705f254868cfd9db7372ed7c3cb5ca8.jpg

KATILIMCILARA ESNEKLİK VE DESTEK

Doğal afet, konut alımı, evlilik ve eğitim gibi önceden belirlenmiş durumlarda katılımcılar birikimlerinin yüzde 50'sine kadarını kullanabilecekler. Özellikle eğitim masraflarında bu esneklik, öğrencilere önemli bir destek sağlayacak. Bu süreçte yapılan kısmi ödemelerde devlet katkısı da yüzde 25'e kadar artırılacak.

SÖZLEŞMEDE YENİ DÜZENLEMELER

BES sözleşmelerinde de bazı değişiklikler yapıldı. Artık kısmi ödeme alabilmek için sözleşmelerin en az 5 yıl yürürlükte olması gerekiyor. Ayrıca, kısmi ödeme başvurusu yapanlar sözleşmelerini 3 yıl boyunca sonlandıramayacaklar.

whatsapp-image-2024-03-06-at-11-16-14-15.jpeg

KATILIMCI SAYISI VE FON BÜYÜKLÜĞÜ

BES kapsamında 8 milyon 890 bin kişi bulunuyor ve toplam fon büyüklüğü 812,3 milyar liraya ulaştı. Devlet katkısı ise 94 milyar 556 milyon lira olarak kaydedildi. Ayrıca Otomatik Katılım Sistemi'nde (OKS) 7 milyon 299 bin katılımcı ve 60,5 milyar lira fon büyüklüğü kaydedildi.

Yeni düzenlemelerle BES katılımcılarına sağlanan esneklik ve desteklerin yanı sıra, sistemdeki güncel veriler de dikkat çekici.

Etiketler :