Memur Ve Emekliler İçin Yeni Zam Gelişmesi! Kritik Veri Az Önce Açıklandı

Enflasyon verisi, memur ve emekliler için zam beklentisini artırdı...

Şubat ayında açıklanan enflasyon oranı, memurlar, memur emeklileri ile SGK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiriyor. Bu ay enflasyon yüzde 4.53 olarak gerçekleşti. Dolayısıyla, Ocak ayı için yüzde 6.70, Şubat ayı için ise yüzde 4.53 enflasyon farkı hesaplandı.

12.jpg

Böylece ikinci aydan itibaren zam oranı yüzde 11.53 oldu. Ancak bu zam, Temmuz ayındaki maaşlara yansıyacak ve her ay açıklanan enflasyon oranı dikkate alınarak birikimli olarak hesaplanacak. Geriye kalan Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon verileri ise henüz açıklanmadı.

14.jpg

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNDE FARKLILIK

Memur maaşları ile memur emeklilerinin zam oranları farklılık gösteriyor. 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6 ve ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Ancak bu zam oranları, enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon oranları zam oranlarından yüksek çıkarsa, memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarına yansıtacak.

11.jpg

ASGARİ ÜCRETİN BELİRLEYİCİSİ: ENFLASYON ORANI

Enflasyon oranındaki artış, asgari ücrete yapılacak zam için belirleyici oluyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında, satın alma gücü paritesi göz önünde bulundurulduğundan enflasyon oranları da önem kazanıyor ve komisyon tarafından açıklanan zam oranları buna göre belirleniyor.

7.jpg