Kablo Devi Milyonluk Anlaşmayı Duyurdu

Kablo Devi Milyonluk Anlaşmayı Duyurdu
ALVES Kablo, Gold Bayisi ile 120 milyon 250 bin TL+ KDV değerinde solar ve yenilenebilir enerji kabloları satış anlaşması imzaladı. Hisselerdeki günlük düşüş yüzde 3'ü aştı.

ALVES Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş., Şubat ayında borsaya giriş yaptıktan sonra yeni anlaşmalarla cirosunu artırmaya devam ediyor. Bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada, şirket, Ankara merkezli Gold Bayisi ile solar ve yenilenebilir enerji kabloları satış sözleşmesi imzaladı. Söz konusu anlaşmanın 120 milyon 250 bin TL+ KDV tutarında olduğunu belirtildi.

ALVES KABLO, SOLAR VE YENİLENEBİLİR ENERJİ KABLOLARI SATIŞ ANLAŞMASI İMZALADI

ALVES Kablo, Ankara merkezli Gold Bayisi ile 120 milyon 250 bin TL+ KDV değerinde solar ve yenilenebilir enerji kabloları satış sözleşmesi imzaladı.

Şirketin borsada işlem gören (ALVES) kodlu hisseleri haftanın ilk günü 58,10 TL’den başladı. Bugün açılışta yatay seyrederken, yeni iş ilişkisi ile birlikte hızlı bir yükseliş yaşadı.

Dün kapanışı 60,95 TL’den yapan hisseler, bugün açılışı 59,15 TL’den yaparak gün içinde en yüksek 60,7 TL’ye ulaştı. Ancak saat 11.02’de duyurulan yeni anlaşma haberi sonrasında yüzde 3’ün üzerinde bir düşüş yaşadı ve yazım anında 58,65 TL’den işlem gördü.

HİSSELERDEKİ GÜNLÜK DÜŞÜŞ YÜZDE 3'ÜN ÜZERİNDE

ALVES hisseleri gün içinde yüzde 3.15 oranında değer kaybederek, haftalık bazda yüzde 1,1 ve aylık bazda yüzde 3,46 oranında kayıp yaşadı.

Yeni satış anlaşmasıyla birlikte ALVES Kablo'nun yenilenebilir enerji sektöründeki varlığı ve büyüme potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda, hisse değerlerindeki bu kısa vadeli dalgalanmaların uzun vadede şirket için önemli bir etkisi olması bekleniyor.

Etiketler :