İslam Memiş Altın Sahiplerine Seslendi: "Hazırlığa Başlayın"

İslam Memiş Altın Sahiplerine Seslendi: "Hazırlığa Başlayın"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, yılın son günlerinde altın fiyatlarında tarihi gelişmelerin yaşanacağını belirterek, altın yatırımcısına "Hazırlığa başlayın" uyarısında bulundu.

Hafta içerisinde 2070 doları aşarak altın sahiplerinde bayram havası yaratan xauusd paritesi, haftayı 2050 dolar seviyelerinden kapatmış olsa da 2024 yılı için altın yatırımcısına büyük bir umut aşılamayı başardı.

Kapalıçarşı piyasalarının nabzını tutan İslam Memiş, 2023 yılının son haftası itibarıyla altın tarafında tarihi gelişmelerin yaşanabileceğini belirterek, varlıklarını altın tarafında muhafaza eden vatandaşlara "Hazırlığa başlayın" uyarısında bulundu.

alt4.webp

ABD Merkez Bankası tarafından 2024 yılında faizlerin indirilebileceğine yönelik güvercin tondaki mesajların ardından piyasalarda altın için muhteşem bir hava yaşandığını belirten Memiş, özellikle dolar kurunda beklenen yükselişlerin ardından gram altının 2024 yılında tarihi seviyelere yükseleceğine işaret ederek şu uyarılarda bulundu:

"Ons tarafında parite 2050 dolar ile 2100 dolar arasında sıkışmış gözükmekte. Bu hafta itibarıyla direnç seviyelerinin kırılabileceğini düşünüyorum. Türkiye'de ise bu değişimlerin üzerine döviz kaynaklı yükselişler eklenebilir.


İnsanların çoğu geçtiğimiz yaz aylarında faiz artırımlarının duracağını ve altının yaz ortası itibarıyla çok sert yükseleceğini bekliyordu. Fed, gelen ekonomik verilerin sürpriz gerçekleştirmesi nedeniyle faiz sürecini uzattı ve altın tarafında bir deyişle takvimi ertelemiş oldu.

Ancak altın fiyatları için yaz aylarında beklenen kasırga, 2023 yılının sonunda geldi ve ons altın tarafında 2100 doların üzerine çıkıldığına şahit olduk. Son 3 toplantıda faiz artırmayan Fed için piyasalar, yeni yıl itibarıyla artık faiz artırımlarının sonlandığını tamamen kabul etmiş durumda ve faiz indirimleri için şu anda tarih fiyatlamaya başladı.

ALTIN FİYATLARI AYLARCA YÜKSELMEYE DEVAM EDEBİLİR

Görünen o ki artık bir faiz artışı gelmeyecek ve 2024 yılının ortalarına kadar ABD'de faizler 5.25-5.50 seviyelerinde bırakılacak. Yeni artırım kararlarının gelmeyecek oluşu, altın fiyatlarında aylarca sürecek bir yükseliş hareketine neden olabilir.

alt3.webpKasım ayı için tedbirli olma uyarısında bulunmuştuk ancak benim beklentim, altın fiyatları sert yükselişler için 2024 yılının son haftasında baş gösterebilir ve 2024 yılının başlamasıyla birlikte ons altında rekor üzerine rekor yaşandığına şahit olabiliriz.

Altın tarafında orta ve uzun vadeli yatırımcı için şu anda alım fırsatı bulunuyor diyebiliriz ancak son yükselişlerin ardından kısa vadeli düşünen ve amacı al-sat yapmak olan yatırımcılar için kenarda beklemek daha faydalı olacaktır.

ALTININ YÜKSELİŞİNİ 2024 YILINDA KİMSE DURDURAMAZ

Altın haftayı 2050 doların seviyelerinde kapattı ve bizim belirttiğimiz sınıra doğru bir hareket çiziyor. Buralardan yalnızca uzun vadeli alım düşünenler tercih yapabilir. Al-sat yapmayacaksanız ve yatırımınızı bir süre bekletecekseniz, şu anda altın tarafında zarar etme şansınız yok. 2024 yılında 2400-2500 dolarlık ataklar kaçınılmaz görülüyor.

Bu da gram altın/TL tarafında yeni rekorların kapıda olduğunu göstermekte. Dolar kurunun 2024 yılı ortalaması olarak 35-36 TL seviyelerinde olması beklenirken, yıl sonu için 40 lira tahminleri var. Yani ons 2500'e yükselirken, bir yandan da kur tarafından gelecek artış gram altın için eşi benzeri görülmemiş bir fırsat sunacaktır.

Bu süreçte düşüşler olacak mı? soruları ile karşılaşıyoruz. Elbette her yükselişin ardından bir fiyat dengelemesi yaşanacaktır. Önemli olan bu düşüşlerde panik satışı yapmamak hatta mümkünse birikiminize ilave yapmaktan geçiyor.

altin4.jpg


"PANİK SATIŞI YAPANLAR ÇOK AĞLAYACAK"

Dünyada ucuz altın dönemi kapanıyor ve son fırsat penceresinde özellikle milyarlık şirketler ve ülkelerin merkez bankaları fırsat kollamaya devam ediyor. Altın fiyatlarını dip seviyeden almak ve ilerleyen süreçte rekor yaşandığında satarak kar yapmak istiyorlar.

Peki bu altını nereden bulacaklar? Yarattıkları panik ve manipülasyon havasında sizlerin ucuza satacağı altını alacaklar. Al-sat yaparak şu anki piyasada getiri sağlamak mümkün değil. Birikimlerinize sahip çıkın, düşüşlerden sonra asla satmayın. Sabırlı olmak sizi er ya da geç kazanca götürecektir.

Etiketler :