iPhone Fabrikasında Üretim Durdu

iPhone Fabrikasında Üretim Durdu
Hindistan'daki aşırı yağışlar iPhone üretimini vurdu. Reuters'ın bildirdiğine göre fabrikada 35 bin kişi çalışıyor.

Apple'ın Hindistan'daki üretim merkezi Foxconn'da, Pazartesi günü ülkenin güneyinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle üretim durduruldu.

Hindistan'ın iki güney eyaleti Andhra Pradesh ve Telangana, şiddetli bir kasırganın etkisine hazırlanırken, yağışlar nedeniyle en az dört kişi hayatını kaybetti, fabrikalar kapandı ve Hindistan'ın en işlek havaalanlarından biri olan Chennai Uluslararası Havalimanı'nın pisti sular altında kaldı.

Meteoroloji uzmanları, Michaung siklonunun Salı günü öğle saatlerinde Andhra Pradesh eyaleti kıyılarında karaya ulaşacağını ve 90-100 kilometre hızla esen rüzgarların hızının 110 kilometreye kadar çıkabileceğini açıkladı.

iphone1.jpg

Reuters'ın haberine göre Tayvanlı Foxconn ve Pegatron, Hindistan'ın güneyindeki Chennai yakınlarında bulunan fabrikalarında iPhone üretimini şiddetli yağışlar nedeniyle durdurdu.

Kaynaklar, Chennai'deki iPhone fabrikasında yaklaşık 35 bin kişiyi istihdam eden Foxconn'un Salı günü üretime devam edip etmeme konusunda henüz bir karar almadığını belirtti. Foxconn, Hindistan'ın güneyindeki üretim tesislerine yatırım yaparak varlığını hızla genişletmişti.

Pegatron, son aylarda ikinci kez fabrikasını kapatmak zorunda kaldı. Eylül ayında çıkan bir yangının ardından iPhone montajını geçici olarak durdurmak zorunda kalan şirket, şimdi de şiddetli yağışlar nedeniyle üretime ara verdi.

Etiketler :