Hurda Parasına Alıp Üzerine Televizyon ve Bardak Koydu: Hor Kullandığı Eşyanın Değerini Öğrenince İnanamadı

Hurda Parasına Alıp Üzerine Televizyon ve Bardak Koydu: Hor Kullandığı Eşyanın Değerini Öğrenince İnanamadı
Son yıllarda hediyelik eşya dükkanları ve antikacılar, kolay yoldan servet sahibi olmak isteyen milyonların uğrak yeri durumunda. Yok pahasına alınan bazı eşyaların, milyonlarca dolara satılması iştahları kabartırken, bu hikayelerin en popülerini ise 2013 yılında 9.5 milyon dolara satılan bir sandık oluşturuyor.

Eşyalar üzerindeki tarihi ve antika görüntünün moda olması, yeni nesil üretilen birçok üründe benzer motiflerin kullanılmasına neden olurken, artık bir eşyanın tarihi değerinin olup olmadığını ayırt etmek giderek zorlaşıyor.

Buna karşın, hediyelik eşya dükkanları ve antikacılar, değeri bugüne kadar anlaşılamayan eşyaları avlamak isteyen milyonların uğrak yeri haline dönüştü.

Zaman zaman birkaç dolara alınan fotoğraf ya da antika süs eşyalarının daha sonrasında tarihi değerinin ortaya çıkması ile milyoner olan kişilerin hikayesi göz kamaştırırken, 2013 yılında 9.5 milyon dolara satılan bir sandık bu ilgilenin yükselmesinin temel sebepleri arasında.

150 DOLARA ALDIĞI SANDIĞI TELEVİZYON ÜNİTESİ YAPMIŞTI

İngiltere'nin başkenti Londra'da Fransız bir mühendise ait olan antika sandık, açık artırmada 9.5 milyon dolara alıcı buldu. Fransız mühendisin, Japon yapımı sandığı 150 dolara aldığı öğrenilirken, adeta bir servet değerindeki bu sandığı bugüne kadar hangi alanda kullandığını öğrenenler ise hayrete düştü.

Fransız mühendisin, antikayı televizyon standı olarak kullandığını bazen de içeceklerini koyduğu belirtirken, sandık üzerinde hiçbir yapısal hasarın ortaya çıkmaması ise işçilik kalitesiyle açıklandı.

sandik4.jpg

1640 YILINDAN YAPILAN SANDIK TÜRÜNÜN TEK ÖRNEĞİ

Fransız mühendisin, 1970 yılında Polonyalı bir doktordan 150 dolara satın aldığı antika sandık da açık artırmaya çıktı.

Amsterdam'dan Rijks adlı müze, Japon yapımı sandığa 9.5 milyon dolar ödeyerek yeni sahibi oldu.

Altın yaldızlı sandığın, 1640 yılında Kaomi Nagashige adlı usta tarafından yapıldığı bildirildi.

Müzenin kuratörü Menno Fitski, sandık için çok büyük bir miktar ödediklerini ancak sandığın her kuruşa değdiğini söyledi.