Harekete Geçtiler! 700 Bin Kamu İşçisi Ek Zam İstiyor

Harekete Geçtiler! 700 Bin Kamu İşçisi Ek Zam İstiyor
Kamuda çalışan işçiler, Hak-İş ve Türk-İş liderliğinde ek zam talebiyle harekete geçti. Toplu iş sözleşmesiyle belirlenen oranların güncellenmesini isteyen işçiler, refah payı ve iyileştirmeler için 1 Ocak itibarıyla ek protokol talep ediyor.

Kamuda çalışan işçiler ek zam istiyor. Hak-İş ve Türk-İş tabandaki bu taleple ilgili harekete geçti.

Önce Hak-İş, konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bir mektup gönderdi. Ardından Türk-İş ve Hak-İş yönetimi bir araya geldi.

2021/11/19/merkez-bankasi-para.jpg

İki işçi sendikası, 'Kamu Çerçeve Protokolü'ndeki hakların iyileştirilmesine yönelik talepleri ele aldı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Bir ek protokolün yapılması hususunda genel bakış açımız var. Hükümetin de Türk-İş'in de bizimle aynı noktaya gelmesi için çalışmalar var. Müzakerelerde bunu göreceğiz." dedi.

2023/03/26/toki-para-iadesi-nasil-alinir-toki-para-iadesi-alma-2022-1671095073-7592-1.webp

Taleplerinin refah payı ve iyileştirme olduğunu belirten Arslan, fiyat artışlarına dikkat çekti. Arslan, "Toplu iş sözleşmesi ile elde ettiğimiz haklarımızın daha fazla erimemesi için bir ek protokol ile 1 ocak itibarıyla kamuda yaklaşık 600 bin civarındaki arkadaşımızın haklarının iyileştirilmesini talep edeceğiz." ifadelerini kullandı.

700 bine yakın kamu işçisi toplu sözleşmeye göre; 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 10 artış, artı enflasyon farkı alacak. İkinci 6 ayda ise yüzde 10 artı enflasyon farkı kadar artış yapılacak.

İşçilerin beklentisi bu oranların ek protokolle güncellenmesi yönünde.

Etiketler :