Hafta Sonu Türkiye Bugüne Dek Görülmemiş Boykota Gidiyor!

Hafta Sonu Türkiye Bugüne Dek Görülmemiş Boykota Gidiyor!
İğneden ipliğe her kaleme neredeyse her gün yapılan zamlar vatandaşın, esnafın belini büküyor. Her yeni zam restoran ve kafe menülerine de yansıyor. Az porsiyonlar ve fahiş fiyatlar nedeniyle 'hafta sonu restoran ve kafelere gitmeme' çağrısı büyüdü. Dalga dalga büyüyen bu çağrı nedeniyle hafta sonu ve pek çok restoran ve kafenin adeta 'sinek avlaması' bekleniyor.

Neredeyse her gün yapılan zamlar restoran ve kafelerin menülerine de yansıdı. Yiyecek ve içecek fiyatlarındaki pahalılık boykot getirdi.

Artan gıda fiyatlarına ve fahiş restoran fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medya üzerinden "Fahiş Yemeğe Boykot" adlı bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında 20-21 Nisan tarihlerinde kafe ve restoranların boykot edilmesi çağrısı yapılıyor.

adobestock-687510558.jpeg

Kampanya kısa sürede büyük ilgi gördü ve birçok kişi boykota katılacağını duyurdu. Ünlü isimler de kampanyaya destek vererek boykot çağrısında bulundu.

Sosyal medyada #FahişYemeğeBoykot etiketi trendlere girerken, birçok kişi restoran fiyatlarının son zamanlarda aşırı yükseldiğini, porsiyonların ve kalitenin oldukça düşük olduğunu belirtiyor.

glcbs4yweaim292.jpeg

hurriyet-uvxs-001.webp
Hürriyet yazarı Fulya Soybaş sosyal medya hesabından fahiş fiyatlara ilişkin paylaşım yaptı. ''Tek bir kurabiye 110 lira, bir bardak çay 60 lira, Türk kahvesi 80 lira... Türkiye bu hafta sonu “küçülmüş porsiyon, kalitesi düşmüş yemek ve içecek sunan fahiş fiyatlı restoran ve kafeleri boykot ediyor'' dedi.