Gram Altın Rekorlara Koşuyor!

Gram Altın Rekorlara Koşuyor!
Ons ve gram altında rekorlar yaşanırken, yatırımcılar kısa vadeli yükseliş trendini ve teknik göstergeleri takip ediyor.

Tacirler Yatırım Günlük Bültenine göre dün piyasa açılışında 2.265 doların üzerini test ederek rekor tazeleyen ons altın, kısa vadeli yükseliş eğilimini koruyor. Teknik göstergelerin işaret ettiği güçlü seyrin devamını bekleniyor. Altının bu yılki yükseliş hareketinin henüz tamamlanmadığı düşünülüyor. Önemli bir direnç bulunmamakla birlikte, kısa vadede 2.200 - 2.300 dolar bandında bir seyrin etkili olabileceği belirtiliyor.

208180.webp

Ahlatcı Yatırım sabah bültenine göre ons altın, rekor tarihi seviyelerini tazelemeye devam ediyor. Küresel merkez bankalarının faiz indirim senaryoları güçlenirken, altın, yüksek taleple alıcılı görünümünü koruyor. Teknik olarak ilk destek noktası 2.250 dolar olarak öne çıkarken, yükseliş trendinin devam etmesi için 2.260 dolar seviyesinin geçilmesi önem arz ediyor.

258370.webp

GRAM ALTIN DA REKORLARA KOŞUYOR

Ons altında yaşanan yeni tarihi rekorların yanı sıra gram altında da rekorlar tazelendi. Yıl başından bu yana %18,51 oranında artış gösteren gram altın, haftalık bazda %3,62 arttı. Teknik olarak, ilk direnç seviyesi 2.340 TL olarak takip edilirken, geri çekilmelerde 2.330 TL'nin ilk destek noktası olduğu belirtiliyor.