Fenerbahçe, mali darboğazı aşmak için ‘Fener Ol’ ismiyle kampanya başlatıyor

Fenerbahçe, mali darboğazı aşmak için ‘Fener Ol’ ismiyle kampanya başlatıyor
Fenerbahçe Spor Kulübü (FBSK) mali darboğazı aşmak için 4 Nisan’dan itibaren 7’den 70’e herkese açık olacak kitlesel kaynak oluşturma projesi başlatıyor.

UEFA ile 2016’da yaptığı üç yıllık anlaşma gereği Fenerbahçe Futbol AŞ’nin 31 Mayıs’a kadar üç yıllık gelir/gider tablosu en fazla eksi 30 milyon Avro vermek zorunda.

Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberine göre Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un ev sahipliğinde, Yönetim Kurulu üyeleri Erol Bilecik ve Burhan Karaçam’ın katılımıyla düzenlenen ve Fener’in ‘kurtuluş savaşı’ diye tanımlanan kampanyanın tantım toplantısında, FBSK bir önceki dönemden 3 milyar TL’yi aşan bir borç yükü devraldığı bunların yüzde 70’inin bankalar ve finans kuruluşlarına olan borçlardan oluştuğu ve bu borcun yüzde 80’inin ise döviz cinsinden olduğu vurgulandı.

Ali Koç, ‘kulübün bu hale gelmesine neden olanların sorumluğu ne olacak’ diye çok soruyla karşılaştığını vurgulayarak, “Şöyle bir tesbiti üzülerek yapıyorum, camiamız içindeki bir kesim, içinde bulunduğumuz mali sıkıntıların ciddiyetini tam farkında olmadığını, hatta hafife aldığını görmüş oldum” dedi.

Taraftarın üzüntüsü
Türk futbol kulüplerinin mali anlamda ciddi sıkıntı içerisinde bulunduğunu vurgulayan Başkan Koç, kampanyayla elde edilmesi planlanan gelir sayesinde UEFA kriterinin mayıs sonuna kadar sağlanmasını beklediklerini aksi halde çok zor bir süreç yaşanacağını vurguladı. Diğer yandan Futbol Federasyonu bünyesinde yeni bir talimatname hazırlandığı bilgisini veren Koç, kulüplerin giderlerinin önden kontrol edilebileceğini ve bu sayede kulüp bütçesine uygun transferlerle oyuncu enflasyonunun önüne geçileceğine inandığını söyledi. Ali Koç’a, mali sorunlarla boğuşurken, sportif tarafta yaşanan başarısızlık ile ilgili “Bu süreçte sizi en çok üzen ne oldu?” sorusuna Koç’un yanıtı, “Taraftarımızın üzülmesi” şeklinde oldu. Kampanyanın ekonomide sıkıntıların yaşandığı döneme denk geldiğini başka çarelerinin de olmadığını aktaran Koç, “Kur artışlarındaki 1 TL artış maliyeti mali tablolarımıza 300 milyon TL ilave yükümlülük olarak yansıyor. Artık eskisi gibi cömertçe sponsorluklar da bulmak zor” diye konuştu.

Etiketler :