Faizsiz Evlilik Kredisi için Başvurular Başladı!

Faizsiz Evlilik Kredisi için Başvurular Başladı!
Genç çiftlerin merakla beklediği faizsiz evlilik kredisi olarak bilinen Aile ve Gençlik Fonu için başvurular bugün depremlerden etkilenen illerde başlıyor. 150 bin TL tutarındaki evlilik kredisi uygulamasına dair ayrıntılar belli oldu. Deprem bölgesinden başlanacak Aile ve Gençlik Fonu için başvurular, bugünden itibaren alınacak.

Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin düzenlemeleri kapsayan yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Fona başvurusu onaylanan kişilere, 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz faizsiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak.

Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Başvurular, deprem bölgesi başta olmak üzere bugünden itibaren alınacak.

YAŞ ŞARTI BELLİ OLDU

Fondan faydalanmak isteyen gençlerimizin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

GELİR KRİTERİ AÇIKLANDI

Göktaş, "Çok sayıda gencimizin söz konusu fondan yararlanması için çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerektiği yönünde bir kriter belirlendi." yanıtını verdi.

Fondan yararlanmak isteyenlerin başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerektiğine işaret eden Göktaş, başvuruların özenle değerlendirileceğini söyledi.