Ev Fiyatları Uçtu, Kredi Hayal Oldu: Vatandaş Yeni Bir Çözüm Buldu!

Ev Fiyatları Uçtu, Kredi Hayal Oldu: Vatandaş Yeni Bir Çözüm Buldu!
Ev fiyatları göklere fırladı, kredi faizleri ise artarak hayal kırıklığı yarattı. Bu durum, hem evini satmak isteyenleri hem de ev sahibi olmak isteyenleri çıkmaza sürükledi. Peki çözüm ne? Tüketiciler yeni bir yöntem buldu: Takas!

artan fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle ev almanın neredeyse imkansız hale gelmesi, özellikle büyükşehirlerde ev satışlarını durma noktasına getirdi. İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Adnan Yeşiltaş, konut kredilerindeki faiz artışına dikkat çekerek, "Konut kredileri 0.69'lardan 3'lerin üzerine çıktı. Bu faizlerle ev kredisi kullanmak imkansız." diyor.

kira.webp

"ARAÇ İLE TAKAS ETMEK İSTEYEN VAR"

Show Haber'de yer alan habere göre Emlakçı Bedri Yılmaz da bu durgunluğu ve çözüm arayışını şu şekilde dile getiriyor: "Araç ile takas etmek isteyenler var, başka bir ev veya arsa ile takas etmek isteyenler var. Onlarla takasa giriliyor şu an. Eskiden biz afiş astıktan sonra telefonlarımız susmazdı. Şimdi artık, yazılar camlarda solmaya başlıyor."

kira3.jpg

Yılmaz, yaklaşık 35 yıllık tecrübesiyle böyle bir takas olayına daha önce hiç rastlamadığını ve son zamanlarda bu yöntemin oldukça yaygınlaştığını da vurguluyor.

Ancak uzmanlar, takas yönteminin de piyasayı hareketlendirmeye yetmeyeceğini savunuyor. Emlak sektörünün canlanması için en azından ilk defa gayrimenkul alacaklara kamu bankalarından uygun faiz oranıyla kredi fırsatının sunulması gerektiğini belirtiyorlar.

kira1.jpg

bina.jpg

Etiketler :