Ethereum'un Bölümü Rekor Kırdı, 21 Milyar Doları Aştı

Ethereum'un Bölümü Rekor Kırdı, 21 Milyar Doları Aştı
Ethereum'un ikinci katman ekosistemindeki büyüme dikkat çekiyor. Toplam kilitli varlık (TVL) son bir yılda yüzde 330 artarak 21,16 milyar dolara ulaştı. Arbitrum lider, Optimism ikinci sırada bulunuyor.

Ether fiyatında çok büyük yükselişler olmamasına rağmen, ikinci katman ekosistemindeki büyüme ise dikkat çekiyor. Toplam kilitli varlık (TVL) son 1 yılda yüzde 330 artarken 21,16 milyar dolara ulaştı ve zirve yaptı.

2021’DEKİ DEFİ TVL’İNE EŞİT

L2beat’in yaptığı araştırmaya göre ayrıca bu rakam, kripto para fiyatlarının çok daha yüksek olduğu 2021 yılının ocak ayında tüm DeFi protokollerine giren para değeriyle neredeyse aynı… Ayrıca DeFi protokollerindeki toplam artış bu sene sadece yüzde 38’de kaldı. 2. katman TVL’indeki son bir aylık artış ise yüzde 34’ün üzerinde bulunuyor.

ARBİTRUM LİDER…

Uzmancoin'in aktardığına göre 2023’teki airdrop’uyla çok konuşulan Arbitrum, 2. katman TVL’i içinde en çok paya sahip olan proje oldu. Yaklaşık yüzde 50’lik paya sahip olan Arbitrum’daki kilitli varlık değeri 10 milyar dolara ulaştı. İkinci sırada ise son dönemin bir başka yükselen yıldızı olan Optimism bulunuyor. Bu projenin piyasa payı yüzde 28,7 olurken TVL ise yaklaşık 5.8 milyar dolar civarında yer alıyor. Metis Andromeda ve Base ise 3 ve 4. sıralarda bulunuyorlar. İki projenin TVL değeri ise ilk iki sıradan çok uzaklarda ve 750’şer milyon dolar seviyelerinde…

Öte yandan ikinci katmanlarda TVL kadar aktif adres sayıları, işlem ücretleri ve ikinci katman sabit coin piyasası da yükselişe geçti.