En yüksek 4'üncü Cumhurbaşkanı maaşı ve en düşük 4'üncü asgari ücret Türkiye'de

En yüksek 4'üncü Cumhurbaşkanı maaşı ve en düşük 4'üncü asgari ücret Türkiye'de
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye OECD ülkeleri arasında asgari ücrete göre Cumhurbaşkanı maaşının en yüksek olduğu 4’üncü ülkedir. Maalesef bu ülkeler arasında asgari ücretin en düşük olduğu 4’üncü ülke de Türkiye’dir” dedi

CHP Ekonomi Masası üyeleri, dün DİSK’i ziyaret etti. Genel-İş Sendikası’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Ağbaba, Asgari ücretlilerin açlık sınırının altında yaşadığını, buna karşın ağır vergi yükü altında olduğunu vurguladı. Ağbaba, “Asgari ücretliler aldıkları ücretin 700 TL’sini her ay vergi ve diğer ödemelere ayırmak zorunda kalıyor. Bunca açlığın, yoksulluğun ve çaresizliğin içinde yaşam savaşı veren asgari ücretliden vergi kesintisine son verilmesi gerekiyor” dedi.

Bakan Selçuk işçiyi tehdit etti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un, Asgari Ücret Komisyonu’nun ilk toplantısının ardından “Ücret artışı kadar, istihdamın korunması da mühim” dediğini hatırlatan Ağbaba, “Sayın Bakan deyim yerindeyse aba altından sopa göstermiş ve işçiyi tehdit etmiştir. Bu, kabul edilebilir bir şey değildir. Eğer istihdamla ilgili bir çözüm bulacaksanız, çözüm asgari ücretliyi işiyle tehdit etmek değil, şatafattan ve lüksten vazgeçmektir” diye konuştu.

21 milyon liraya otomobil

Devlette yapılan harcamaları da eleştiren Ağbaba, “Sadece saraya alınan otomobiller bu yıl yaklaşık 21 milyon lirayı bulmakta. Yani saraya alınan otomobillerin yerine mevcut asgari ücret ile en az 10 bin işsize istihdam sağlayabilirsiniz. Cumhurbaşkanı 74 bin 500 olan maaşını 81 bin 250 liraya çıkarmıştır. Türkiye OECD ülkeleri arasında asgari ücrete göre Cumhurbaşkanı maaşının en yüksek olduğu 4’üncü ülkedir. Maalesef bu ülkeler arasında asgari ücretin en düşük olduğu 4’üncü ülke de Türkiye’dir. Tezatı gözlerinizle görün” ifadelerini kullandı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da yaptıkları ziyaret için CHP heyetine teşekkür etti. Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenme sürecinin antidemokratik olduğuna dikkat çekerek, “Asgari ücret, gerçek bir toplu pazarlıkla belirlenmelidir” dedi.

Etiketler :