Emekliye Kötü Haber! Erdoğan'a Yakın Gazeteci Açıkladı

Emekliye Kötü Haber! Erdoğan'a Yakın Gazeteci Açıkladı
Artan enflasyonla birlikte emekli ve çalışanın maaşı erimeye devam ediyor. Emeklinin zam umudu ise başka bahara kaldı. Hükümete yakın gazeteci Hande Fırat yapılacak zam çalışmaları ile ilgili detayları aktarırken emekliye zam tarihi konusunda kötü haberi verdi.

Emekliye ek zam çalışmasının olmadığını, düzenlemenin ocak ayında yürürlüğe gireceğini söyledi. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, emekliye zam çalışmasıyla ilgili edindiği bilgileri Gece Görüşü programında açıkladı.

emekli-maasi-2.jpg


ZAM TARİHİ SENEYE KALDI

Fırat, emekliye ocakta yapılması planlanan zamla ilgili son bilgileri de verdi. Emekliye kademeli zam çalışması yapıldığını söyledi. Hande Fırat, emeklilere Cumhuriyet’in 100. Yılına özel ikramiye verileceği iddiasına da değindi.

para-tl-3.jpg


“Emekliler için evet Cumhurbaşkanı’nın talimatı var. Ancak ocak ayına kadar bir şey ödenmesi konusunda çalışma yok. Ocak ayından geçerli olacak şekilde çalışma var. Bu çalışma da kademeli olacak. Düşük alana daha çok, daha çok alana daha düşük oranda zam yapılarak bakanlık çalışma yürütüyor” sözlerini kullandı.

para10.webp


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in duyurduğu kur korumalı mevduat sisteminden kademeli çıkış nasıl olacak? sorusuna “KKM'den çıkış değil, politika yatay seyir. Yani çıkmak isteyen çıksın, kalmak isteyen kalsın ama mümkünse yenisi olmasın. Ekonomi yönetiminin derdi TL’nin değer kazanması” ifadelerini kullandı.

para17.jpg

Etiketler :