Emekliler İçin Beklenen Esas Tehlike Açıklandı! 'Maaş Alamama' İhtimalini Düşünmüş müydünüz?

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Halk TV ekranlarında yayımlanan 'Gündem Özel' programında emekliler için esas tehlikeyi açıkladı!

Halk TV ekranlarında yayımlanan 'Gündem Özel' programının dün akşamki konukları Sosyal Politikalar Uzmanı Aziz Çelik ve Ekonomist Evren Devrim Zelyut oldu. Ekonomi gündemi ve emeklilerin bayram ikramiyesini değerlendiren uzmanlar önemli açıklamalarda bulundular. Prof.Dr. Çelik, 'emekli ikramiyesindeki artışın müjde gibi sunulması emeklilerle dalga geçmektir' derken; Evren Devrim Zelyut, emekliler için beklenen esas tehlikeyi açıkladı.

whatsapp-image-2024-02-17-at-19-55-46.jpeg

MAAŞLAR AZ İKEN, 'HİÇ MAAŞ ALAMAMA' TEHLİKESİ DOĞDU!

Zelyut açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"2023 Küresel Emeklilik Raporu açıklandı. Bu raporda bütün ülkelerin emeklilik sistemleri inceleniyor ve A, B, C, D kategorilerine ayrılıyor. D klasmanında yer alan ülkeler için büyük tehlikeler var. Bu ülkeler Hindistan, Tayland Arjantin ve Türkiye... Bu kategorideki ülkelere 'emeklilik sistemlerinin devam etmesi şüpheli' olarak bakılıyor. Yani deniliyor ki, 'Emeklilik sisteminizi onarmazsanız, mevcut emeklilere bu maaşı ödemede problem çıkar.' Dolayısıyla biz maaşların az olduğunu düşünürken esas büyük tehlike bu zihniyetin devam etmesi durumunda emeklilerimizin bu maaşı alamayacak olması. Çünkü dönüp bütçeye ve rezervlere bakıldığında Türkiye kasasının tam takır kuru bakır olduğu görülüyor"

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :