Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Oldu? İşte Bayram İkramiyelerinin Hesaplara Yatacağı Tarih

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Oldu? İşte Bayram İkramiyelerinin Hesaplara Yatacağı Tarih
Emekli bayram ikramiyesini 2 bin liradan 3 bin liraya yükselten düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Bu gelişmenin ardından milyonlarca vatandan emekli bayram ikramiyesinde toplam ödemenin ne kadar olacağını araştıyor. Peki emekli toplam ne kadar ikramiye alacak. Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

8. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu'nda yasalaştı. Yargı Paketi'nde merakla beklenen maddelerden birisi de emekli bayram ikramiyesi.

Emeklinin bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükselmesini öngören düzenleme böylece yasalaşmış oldu. Bu gelişmenin ardından milyonlarca emekli toplam ne kadar bayram ikramiyesi alacağını merak ediyor. İşte detaylar...

4.jpg

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenlemeye göre, emekli bayram ikramiyesi tutarı artırılacak. Buna göre, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda 2 bin lira olarak ödenen bayram ikramiyesi tutarı, 3 bin liraya yükseltilecek.

13.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR ALINACAK?

Yılda 2 kez bayram ikramiyesi alan emekliler, 2024 yılında toplam 6 bin lira ikramiye almış olacak.

asgari-ucret2.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ramazan Bayramı, 10 Nisan itibarıyla idrak edilecek. Emekliye bayram ikramiyeleri ise bayramdan önceki hafta hesaplara geçiyor. 1-7 Nisan tarihleri aralığında bütün emekliler ilk ikramiyeleri almış olacak.

1-001.jpg