Dünya Devi En Yakın Rakibine Yüzde 30 Fark Attı! Dünyanın Toplamından Fazla Üretti

Dünya Devi En Yakın Rakibine Yüzde 30 Fark Attı! Dünyanın Toplamından Fazla Üretti
Çin, 2023 yılında dünyadaki tüm ülkelerin toplamından daha fazla güneş enerjisi paneli kurdu. Çin, 217 gigawattlık rekor düzeyde güneş enerjisi paneli kurulumuyla solar enerji kapasitesine 217 gigawatt arttırdı.

Çin'in 2023 yılında kurduğu yeni güneş enerji panelleri, ABD'nin toplam solar enerji kapasitesinden daha fazla. ABD'nin toplam solar enerji kapasitesi 175 gigawatt.

Çin'in solar enerji kapasitesi, geçtiğimiz yıl yüzde 55 oranında arttı. Ayrıca Çin'in rüzgar enerji kapasitesi de geçtiğimiz yıl yüzde 21 artış kaydetti.

Çin Ulusal Enerji Dairesi (NEA) verilerine göre, 2023 yılına kadar küresel yenilenebilir enerji kapasitesi 510 GW'a ulaştığı tahmin ediliyor. Çin bu toplamın %50'sinden fazlasını tek başına üretiyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, Çin'i küresel temiz enerji dönüşümünde belirleyici bir aktör olarak tanımladı.

Komünist Parti'ye bağlı People's Daily gazetesinde yer alan bir makalede, Çin'in son yıllarda sürekli olarak temiz enerjinin geliştirilmesine öncelik verdiği ve enerji güvenliğini sağlamak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek için kayda değer sonuçlar elde ettiği belirtildi.

ÇİN'DE TEMİZ ENERJİYE YATIRIM

Çin hükümeti, 2060 yılına kadar karbon nötr olma hedefine ulaşmak için temiz enerjiye büyük yatırım yapıyor. Güneş enerjisi, Çin'in bu hedefe ulaşmak için önemli bir araç olarak görülüyor.

Güneş enerjisi panellerinin maliyeti, son yıllarda önemli ölçüde düşmüş durumda. Bu da güneş enerjisini daha erişilebilir ve cazip hale getiriyor.

Çin, güneş enerjisi potansiyeli açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biri. Ülkenin geniş bir güneşlenme alanına sahip olması, güneş enerjisi üretimi için ideal koşullar sunuyor.