Doların Gerçek Değeri 50 TL. Dolar Bu Seviyelerde Kalmayacak. Baskı Sürdürülemez

Doların Gerçek Değeri 50 TL. Dolar Bu Seviyelerde Kalmayacak. Baskı Sürdürülemez
Döviz kurlarında artış devam ediyor. Kapalıçarşı ile Bankalararası piyasa arasındaki makas genişliyor. Doların fiyatı yükseliyor, Euro ise hafif artış gösterdi. Merkez Bankası'nın anketine göre dolar/TL beklentisi arttı. Ekonomist, doların seçim sonrası yükselebileceğini belirtti...

Kapalıçarşı ile Bankalararası piyasa arasındaki makas her geçen gün daha da genişliyor. Fiziki dolar alımlarının artmasıyla birlikte Kapalıçarşı'da doların satış fiyatı daha yüksek seviyelere çıkıyor. Dün, dolar kuru tarihi zirvesi olan 30,84 seviyesini gördü. Euro ise yüzde 0,06'lık bir artışla 33,1280 liraya yükseldi.

BEKLENTİLER ARTIYOR

Merkez Bankası'nın yaptığı "Piyasa Katılımcıları Anketi"ne göre, yıl sonunda dolar/TL kuru beklentisi 40,0212 olarak öngörülürken, 12 ay sonrası için beklenti 40,6370'ten 41,1543'e yükseldi.

DOLARDA YÜKSELİŞ DEVAM EDEBİLİR

Ekonomist Selçuk Geçer, baskılanan dolar kurunun seçim sonrasında artabileceğini belirterek, "Gerçek değeri 50 liralara yaklaşmış bir dolar kuru var. Doların ısrarla 30 lira seviyelerinde tutulmasıyla birlikte daha fazla para harcanacak. En uygun seçenek ne diye sorarsanız? Dolar derim. Ancak dolar bu seviyelerde kalmayacak. Baskı sürdürülemez" şeklinde konuştu.

Etiketler :