Dolardan Albayrak'a sert tepki

Dolardan Albayrak'a sert tepki
Reform paketinin açıklaması öncesi dolar kuru 5,68 seviyelerinde seyrederken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın konuşmasının ardından 5,72 seviyesini gördü. Kur, yeniden 5,68 seviyesine döndü.

Reform paketinin açıklaması öncesi dolar kuru 5,68 seviyelerinde seyrederken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın konuşmasının ardından 5,72 seviyesine yükseldi.  Dolar/TL kuru saat 11.42 itibarıyla yeniden 5,6871 lira  seviyesine düştü. 

Dün 5.70'in üzerini test eden ve günü 5.69 civarında tamamlayan Dolar/TL yeni güne yatay seyirle başladı. Kur bu sabaha 5.69 civarında başlayıp 5.67'ye gerilerken, euro 6.41'den 6.40'a indi, sepet kur 6.05'te seyrediyor.

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede, seçim belirsizliğinin ciddi bir risk olduğunu ve daha önce fiyatlanmadığını belirtti.

Deriner, "İstanbul'da tekrar seçimden bahsediliyor. Her saniyesi piyasaları etkileyecek gelişmelerin olduğu bir dönemden geçiyoruz. Seçim hala net değilken riskler ciddi biçimde duruyor ve olumlu havayı yakalamakta zorlanacağız gibi duruyor" diye konuştu.

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün yeni reform paketi yol haritasını açıklıyor. Albayrak açıklama yaparken dolar 5,72'yi gördü.

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :