Dolar Bir Günlük Aradan Sonra Bugün Yine Düşüyor

Dolar Bir Günlük Aradan Sonra Bugün Yine Düşüyor
Dolar/TL düşüş trendine girdi. Goldman Sachs, seçim sonrası yayımladığı ilk değerlendirmesinde Türk lirası için olumlu bir performans beklediğini ifade etmişti.

Dolar kurları, beş iş günü boyunca düşüş gösterdikten sonra dün yükseldi, ancak bugün tekrar geriledi.

Bugün, dolar kurları düşüşle başladı ve saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışın %0,4 altında 32,3670 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL aynı dakikalarda %0,4 düşüşle 34,6950, sterlin/TL ise %0,3 değer kaybıyla 40,5430 seviyesinden satılıyor.

Dün artış eğiliminde olan dolar/TL ise günü %0,2 üzerinde 32,4833 seviyesinden tamamlamıştı.

dolar55-001.jpg

DOLAR ENDEKSİ DE DÜŞÜŞ EĞİLİMİNDE

Dün %0,5 düşerek 105,7 seviyesinden günü tamamlayan dolar endeksi, bugün önceki kapanışının hemen altında seyrediyor.

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz oranını %5,25-5,50 aralığında sabit tutarken, enflasyon hedefine yönelik ilerlemede sıkıntı yaşandığını belirtti.

Fed Başkanı Jerome Powell, toplantı sonrası faiz oranlarının beklenenden daha uzun süre yüksek kalabileceğini vurguladı.

Bu gelişmelerle birlikte piyasalarda yön arayışı artarken, yatırımcılar özellikle yarın açıklanacak istihdam raporuna odaklandı.

GOLDMAN'DAN TL ANALİZİ

Goldman Sachs, seçim sonrası yayımladığı ilk değerlendirmesinde Türk lirası için olumlu bir performans beklediğini ifade etti.

Aralarında Clemens Grafe’in de olduğu Goldman Sachs ekonomistleri, Türkiye’deki yerel seçimlerin büyük ölçüde tartışmasız geçmesi ve mevcut ekonomi politikalarına devam edileceği mesajının piyasalar tarafından memnuniyetle karşılanacağını öngörmüştü.