Dev Anlaşma İmzalandı! Yerli Batarya Fabrikasında Üretimi Yerli Robotlar Yapacak
Yenilenebilir enerji ve enerji teknolojileri markası YEO Teknoloji, yüzde 100 iştiraki olan Reap Battery bünyesinde planladığı enerji depolama sistemleri fabrikası için önemli bir adım attı. YEO Teknoloji, yerli robotik üretim hattı projeleriyle tanınan Robo Otomasyon ile anlaşarak ileri seviyede otomasyonla enerji depolama sistemlerinin üretimini gerçekleştirecek.
İLERİ SEVİYE OTOMASYON İLE YENİLİKÇİ ÜRETİM
Anlaşma kapsamında, İstanbul Tuzla’da inşası devam eden fabrikanın kapasitesi ilk yıl tek vardiyada 1 GWh olacak. Reap Battery, elektrik şebekeleri, yenilenebilir enerji santralleri, endüstriyel, ticari tesisler ve hanelerin enerji dönüşümünü ekonomik ve gelişmiş enerji depolama çözümleri ile garanti altına almayı hedefliyor. Yüksek kapasiteli, hassas kalite kontrolü ve ileri seviyede otomasyon sistemiyle enerji depolama sistemleri için yerli robotlar çalışacak.
STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ İMZALANDI
Söz konusu iş birliğiyle ilgili imzalar, YEO Teknoloji CEO’su Tolunay Yıldız ve Robo Otomasyon CEO’su Haluk Özcan’ın katıldığı törende atıldı. Robo Otomasyon ile YEO arasında ileri seviye otomasyona dayalı robotik üretim hattının tasarımı, geliştirilmesi ve tam kapasite devreye alınması projesi başladı.
SERİ ÜRETİME GEÇİŞ YAKLAŞIYOR
İnşası devam eden İstanbul Tuzla’daki fabrikanın kapasitesi ilk yıl tek vardiyada 1 GWh olacak. 2024 yılında tamamlanacak fabrika yatırımıyla birlikte Reap Battery’nin ekonomik ve gelişmiş enerji depolama çözümleri, elektrik şebekeleri, yenilenebilir enerji santralleri, endüstriyel, ticari tesisler ve hanelerin enerji dönüşümünü garanti altına alınacak.
GELECEĞE YÖNELİK HEDEFLER
YEO Teknoloji CEO’su Tolunay Yıldız, bu alandaki hedeflerini paylaşarak, "YEO Teknoloji olarak Aralık 2023’te Reap Battery fabrikası için uzun vadeli kredi anlaşmasını imzalamıştık. Şimdi de yerli enerji depolama sistemleri için Türkiye’nin yerli ve başarılı robotik sistemler üreticisi Robo Otomasyon ile birlikte çalışacağız. Odağımıza 3D yani dijitalizasyon, desentralizasyon, dekarbonizasyonu alarak yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen enerjinin depolanması için de en yeni çözümleri yine Türkiye’de yerli üretim hattımızda üreterek sunacağız."
PİYASA BEKLENTİLERİ VE BÜYÜME ÖNGÖRÜLERİ
2020 yılı sonunda 10GWh’a ulaşan enerji depolama sistemlerinin dünyadaki kurulu kapasitesinin 2030’da 194GWh’ye çıkması bekleniyor. Enerji depolama pazarının 2030’da 225 milyar dolara çıkması öngörülüyor.