CHP'li Karabat: Katar’a satılan küçükbaş hayvan sayısı 2.5 milyon

CHP Milletvekili Özgür Karabat, yurttaşın ete erişim sıkıntısı yaşadığını hatırlatarak sosyal medya hesabından Kasım-Aralık ayında Katar’a 2.5 milyon küçükbaş hayvanın ihraç edildiğini paylaştı.

Geçtiğimiz gün Et ve Süt kurumu kırmızı ete yüzde 48 zam yaptığını duyurdu. Yurt genelinde vatandaşların et kuyruklarına girdiği görüntüler sosyal medyada gündem olurken, CHP Milletvekili Özgür Karabat, Kasım-Aralık 2021’de Katar’a 2.5 milyon küçükbaş hayvan satıldığını paylaştı.

Karabat Twitter hesabından yaptığı bir dizi paylaşımında "Uçakların yanında gemilerle de küçükbaş hayvanlar ihraç ediliyor. Katar’ın yanı sıra İran’a da yüzbinlerce hayvan satılıyor. AKP Hükümeti 'İhracatımız rekor kırıyor' diye söylüyor ama Türkiye’de vatandaşın ete erişiminin azalmasını görmezden geliyor" ifadelerine yer verdi.

Katar ve İran'ın kırmızı et arzını Türkiye'den ihraç edilen hayvanlarla karşıladığını belirten Karabat, "Bizde ise et sıkıntısı olduğu için Et ve Süt Kurumu, 'Ramazan ayı öncesinde ete %48 zam' yaptı" sözlerine yer verdi.