CHP'li Arslan'dan 2016 Bütçesine Eleştiri

CHP'li Arslan'dan 2016 Bütçesine Eleştiri
CHP'li Kazım Arslan, "Bütçede yatırıma ve üretime ayrılan veriler, hedefler ve harcama öngörüleri yetersizdir" dedi.CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, bugün görüşmeleri devam eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçe...

CHP'li Kazım Arslan, "Bütçede yatırıma ve üretime ayrılan veriler, hedefler ve harcama öngörüleri yetersizdir" dedi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, bugün görüşmeleri devam eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Meclis’te söz aldı.

Milletvekili Arslan, yatırım ve üretime dair şu ifadeleri kullandı:

“Bakanlık bütçesinde yatırıma, sanayileşmeye dair hedef ve rakamlar, kalkınmamıza, kapsamlı bir sanayileşme adımı atmaya yetmeyecektir.

Sanayileşmemizin hızlı gerçekleşmesi için özellikle bütçede yatırıma ve üretime ayrılan veriler, hedefler ve harcama öngörüleri yetersizdir.

Bizim üreten kesim ve sanayicimizi buluşturmak adına, öncelikle, Organize Sanayi Bölgelerinde bakanlığın yer teminini, altyapıyla birlikte arıtma sistemlerini sağlaması üzerine çalışmamız gerekiyor. Sanayicilerin aynı işkolunda çalışmasına olanak sağlamak için üretim mekanlarını yakınlaştırmak, kümeleşmeye yatırım yapmak gerekmektedir.

Denizli’de ve farklı illerde maliyet yüksekliği ve düşük teşvikler nedeniyle, sanayicimizin heyecanı kalmadı. Sanayicinin heyecanıı kırılıyorsa, enerjide, ara malında maliyet yükselterek rekabet etme olanaklarını zora sokuyorsanız, sanayileşmenin gerçek anlamda ileri gideceğini söylemek mümkün değilfir.

Bugün ara malı ithalatınnın ithalatımız içindeki payı çok yüksek. Üretimin önündeki engelleri kaldırmazsak, tüketen bir Türkiye modelinin egemen olacağını üzülerek ifade etmek istiyorum.

Sanayileşmemizi bu doğrultuda ilerletemezsek, ihracatımızın ithalatımızı karşılama oranı yükselmeyecektir.”