Cem Küçük canlı yayınında ilk kez tarih vererek açıkladı "Emekliye 15 bin TL ödenecek"

Cem Küçük canlı yayınında ilk kez tarih vererek açıkladı "Emekliye 15 bin TL ödenecek"
2024 yılında emekli maaşlarına yapılan zamlar ve bayram ikramiyelerinin 3 bin TL'ye yükseltilmesi, seçim öncesi gündemdeki yerini koruyor. Emeklilere yılbaşında yapılan yüzde 49.25'lik zam ve en düşük maaşın 7.500 liradan 10 bin liraya çıkarılması, milyonlarca vatandaşı ekonomik sıkıntılarla yüz yüze bıraktığı için hükümetin yeni bir adım atmasına şart olarak bakılıyor.

Emeklilere yılbaşında yapılan yüzde 49.25'lik zam ve en düşük maaşın 7.500 liradan 10 bin liraya çıkarılması, milyonlarca vatandaşı açlık sınırının altında yaşama itti. Hükümetin emeklilere verdiği zammın yetersizliği yüzünden emekli vatandaşlar geçim sıkıntısı yaşamaya devam ediyor. Milyonlarca emeklinin insani şartlarda yaşaması için hükümet yerel seçim öncesi emeklilerin gönlünü kazanmaya çalışacak gibi görünüyor. Öyle ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "2024 yılını emekli yılı ilan ediyoruz" açıklamasında bile bulundu.

Ancak, bu zam ve ikramiye artışlarının emekliye hiçbir yararı bulunmuyor.

EMEKLİYE EK ZAM GÜNDEMDE

TGRT Haber ekonomi editörü Yaprak Hırka Yıldız, Cem Küçük'ün programına katılarak emeklilerle ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu. Programda, emeklilere ek zammın gündemde olduğu iddiası dile getirildi. Canlı yayına bağlanan TGRT Haber Ekonomi editörü Yaprak Hırka Yıldız, ek zam ihtimalinin kulislerde konuşulduğunu belirtti.

ekran-goruntusu-2024-02-23-085011.png

EK ZAM İÇİN TARİH BİLE VERDİ

Yıldız, ek zam konusunda belirli bir tarih vererek, "Ek zam gelme ihtimalinin olduğunu söyleyenler var. Burada 1 Nisan tarihi işaret ediliyor, ekonomistler tarafından. Yani 1 Nisan'da emekli maaşları yeniden yükseltilebilir" şeklinde konuştu.

Etiketler :