Bu Emeklilere Bayram İkramiyesi 1500 TL Fazla Ödenecek

Bu Emeklilere Bayram İkramiyesi 1500 TL Fazla Ödenecek
Ramazan ve Kurban Bayramı için emeklilere ödenecek bayram ikramiyesi, bu yıl 1000 TL artışla 3000 liraya yükseltilmişti. Milyonlarca emekliden hükümete yönelik sert tepki gelirken, emeklilerin bir bölümüne verilecek 1500 TL'lik ek ikramiye hakkında resmi açıklama geldi.

2018 yılında ödenmeye başlanan bayram ikramiyeleri, ilk aşamada 1000 TL'lik bedel ile asgari ücretin yüzde 62 oranında hesaplara aktarılıyordu.

Türkiye'de görülen yüksek enflasyona karşın yıllarca emekli ikramiyelerinde hiçbir artış yapmayan hükümet, son yıllarda ise hayat pahalılığı karşısında oldukça komik sayılabilecek tutarlarda ikramiye artışına imza attı.

16 milyona yakın emekli tarafından büyük bir öfkeyle karşılanan zam rakamları, bu yıl 1000 lira olarak belirlenirken, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekliler için ayrı ayrı 3 bin liralık ikramiye ödemesi yapılacağı öğrenilmişti.
iptal14.jpg
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları yılın ilk ayında maaşlarına bekledikleri zam tutarını alamazken, ikramiye tarafında da artışın çok sınırlı kalması emeklileri adeta ayağa kaldırdı. Bu duruma karşın 'sosyal belediyecilik' ilkesi nedeniyle, Türkiye'deki bazı şehirlerin belediyeleri tarafından emekli ikramiyelerine ek ödeme verileceği öğrenildi.

BİNLERCE EMEKLİYE 1500 TL EK İKRAMİYE VERİLECEK

Hükümetin ikramiye ödemelerinin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan 25 bin emekliye 1500 TL'lik bayram ikramiyesi yatıracak. Ek ikramiye uygulamasının İzmir dışında başka belediyeler tarafından da hayata geçirilmesi bekleniyor.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Değerli emeklilerimiz, 2024’te de yanınızdayız. Sosyal yardım kriterlerine uyan 25 bin emeklimize Ramazan Bayramı öncesinde 1.500’er TL nakdi destek sağlayacağız. Mutfaklarınızdaki yangını biraz olsun hafifletebilirsek ne mutlu bize." ifadeleri kullanıldı.

soyer3.webp

Etiketler :