Bitcoin'de Testere Piyasasına Dikkat!

Bitcoin'de Testere Piyasasına Dikkat!
Zirveleri zorlayan, ardından düşüş trendine giren Bitcoin için analistler uyardı. Halving öncesi fiyatlarda bir aşağı, bir yukarı hareketlere dikkat çeken analistler testere uyarısı yaptı.

Nisan ayının gelmesiyle birlikte, Bitcoin'in HALVING (Bölünme) işlemi öncesindeki yorumları ve beklentileri daha net bir şekilde ortaya çıkıyor.

bitcoin2.jpg

Hafta sonu kripto paralarda büyük bir hareketlilik yaşandı. Bitcoin, geçtiğimiz hafta üç kez 68 bin 200 dolar seviyesini test etmesine rağmen bu direnci aşamadı. Bunun ardından BTC, Cuma akşamı 62 bin 300 dolara kadar geriledi. Ancak Pazar günü hızlı bir yukarı yönlü tepkiyle fiyatlar tekrar 67 bin dolar seviyesine yükseldi. Bitcoin'in fiyatları, 25 Mart Pazartesi saat 10:15 itibarıyla 5 günlük hareketli ortalama olan 67 bin 200 dolar civarında seyrediyor. Son bir haftada BTC'de yaklaşık %2,20'lik bir kayıp yaşandı.

Uzmanlar, "Testere benzeri bir hareket gözleniyor. 68 bin 200 dolar seviyesi direnç olarak, 65 bin 700 dolar ise destek olarak kısa vadede takip edilmeli" şeklinde uyarılarda bulunuyorlar.

bitcoin3.jpg

HALVİNG NEDİR?

Bitcoin başta olmak üzere bazı kripto para ağlarında belirli sürelerde gerçekleşen halving olayı, Blockchain ağının işleyişi konusunda en önemli etkinliklerinden biridir. Kripto para madencileri olarak adlandırılan bilgi işlem faaliyetlerini yürüten kişi ve kurumları direkt etkileyen bu olay, aynı zamanda kripto yatırımcıları tarafından da yakından takip edilir.

bitcoin1.jpg

Halving, iş ispatı konsensüs mekanizmasında çalışan Blockchain ağlarında madencilik ödülünün yarılanması anlamına gelir. Kabaca kripto para arzını düşüren bu olay, talep artışına bağlı olarak fiyatın yükseliş eğilimini artırır.