Bitcoin, Yeni Haftaya Rekor Seviyelerle Başladı

Bitcoin, Yeni Haftaya Rekor Seviyelerle Başladı
Bitcoin, Yeni Haftaya Tüm Zamanların En Yüksek Seviyelerinde Başladı

Bitcoin'in yükselişi, Ripple CEO'su Brad Garlinghouse'a göre şu anda belirsiz olsa da kripto piyasasındaki genişlemeyi fırsat olarak değerlendirecek. Hafta sonunda Bitcoin, haftalık kayıplarının büyük bir kısmını telafi ederek %2,4 artışla 71.040 dolardan işlem gördü.

Kripto para birimi ve geniş piyasa, düşük faizli ve yüksek likiditeli bir ortamdan faydalanıyor. Ancak Cuma günkü ABD istihdam raporu, Haziran ayında Fed'in faiz indirimi olasılığı konusunda belirsizlik yarattı. Bu durum, Bitcoin'in Mart ayında rekor seviyelere ulaşmasının ardından yön bulmakta zorlanmasına neden oldu ve geçtiğimiz ay oluşturulan işlem aralığının içinde kalmaya devam etti.

Garlinghouse, CNBC'ye verdiği bir röportajda, kripto para piyasasının toplam piyasa değerinin bu yıl iki katına çıkmasının muhtemel olduğunu belirtti. Bu görüşünü, ABD Bitcoin borsa yatırım fonlarının gelişi ve yaklaşan Bitcoin "yarılanması" gibi makro faktörlere dayandırdı.

Öte yandan, ilk spot Bitcoin ETF'leri Ocak ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanırken, Bitcoin yarılanması bu ayın sonunda gerçekleşecek ve Bitcoin madencilerine verilen toplam madencilik ödülü yarıya inecek. Bu olay en son 2020 yılında yaşanmıştı.

Garlinghouse, "Tüm bu makro faktörlerin etkisiyle kripto endüstrisinin genel piyasa değerinin bu yılın sonuna kadar kolayca ikiye katlanabileceği tahmin ediliyor" dedi.

JrKripto'nun aktardığı verilere göre; geçen hafta içinde Bitcoin, bir düşüş yaşadı ve hafta sonuna doğru bu düşüşü durdurarak yükselişe geçti ve başlangıç seviyesine döndü. Hızlı bir toparlanma gösteren Bitcoin, haftayı olumlu bir noktada tamamladı. Yeni haftaya ise yükseliş trendiyle başladı ve 72000 dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyor.

Geçen hafta yaşanan düşüş sonrasında, 64000$ - 66000$ aralığının destek bölgesi olarak işlem gördüğünü görüyoruz. Ancak, kritik bir bölge olan 58000$ ile 60000$ arasındaki destek alanının altına düşülmesi, 50000$ seviyesine kadar bir gerileme riski oluşturabilir. Bu seviyelerin altındaki bir düşüş, daha geniş çaplı bir düzeltme hareketine işaret edebilir.

Eğer 60000$ seviyesinin üzerinde kalınabilirse, olumlu bir atmosfer korunmuş olacak. Fiyatın 70000$ üzerinde tutunması, yeni zirve yolculuğunun devam ettiği şeklinde değerlendiriliyor.

➡️BTC Günlük Veriler

✔️ Dünkü Fiyat Değişimi
➡️%0.67

✔️ Dünün Açılış ve Kapanış Fiyatı
➡️68896$ - 69360$

✔️ Dünün En Yüksek ve En Düşük Seviyeleri
➡️70326$ - 68824$

✔️ 4s Grafiğinde RSI Değeri
➡️72.31

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :