Bakan, Türkiye'nin talebini ABD'li bakanla yaptığı toplantıda açıkladı

Bakan, Türkiye'nin talebini ABD'li bakanla yaptığı toplantıda açıkladı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ile ortak basın toplantı düzenledi.

Bakan Pekcan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"100 milyar dolarlık hedefe ulaşmak için görüştük. Sonuç odaklı yaklaşımımızı en kısa zamanda eyleme geçrerek karşılıklı ticaret artıracağız."

"ABD tarafının özellikle üzerinde durduğu bazı sektörler yapılacak çalışmalarda öncelikle sektörlerimiz olarak belirledik. Bu kapsamda tekstil, hazır giyim. mobilya, mermer, otomotiv, otomotiv yan sanayi, isvil havacılık, makina, kimya, çimento ve lojstk sektörlerinin ikili tcaret haciminin artırılmasında en öncelikli sektörler olarak belirledik."

"Başta çelik olmak üzere karşılaştığımız problemler kendlerine ilettik. Ülkelerimizin ticaret bakanlıkları başkanlığında sektör temsilcileriyle beraber sektörel komiteler kurulmasına karar verdik.Bu komiteler sonuç odaklı çalışacak, ve bu çalışmanın br an önce almak üzere iş birliği içinde hareket edeceğiz. Sonuç odaklı yaklaşımımızı en kısa zamanda eyleme geçirerek karşılıklı ticaret artırma amacındayız."

"Karşılıklı olarak çalışmalarımız ara vermeden devam edecek. Cumhurbaşkanı, BM haasında Trump ile br araya gelecek"

Pekcan'dan sonra söz alan Wilbur Ross'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Her iki taraf kendi ticaret hacimini artıracak. Bu doğrultuda 5 günü Türkiye'de geçirdik. 43 Amerkalı, 52 tane Türk firmasıyla görüşmeler yaptık. Türkiye'de yatırımı olan 43 ABD'li firmayla bir araya geldik ve ABD'de iş yapmak isteyen 52 Türk firmasıyla görüşmeler yaptık.

Neler yapacağımız Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanacak. Dile getirilip duyurulacak. İlk adımdan sonra biz devam etmek istiyoruz. Somut sonuçlar ve hemen sonuç alabileceğimiz adımlarla."

Etiketler :