Bakan Pekcan'dan Çin menşeli firmalarına yatırım daveti

Bakan Pekcan'dan Çin menşeli firmalarına yatırım daveti
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çin firmalarını Türkiye'de yatırıma davet ederek, ''Bu çerçevede Çin firmalarını Türkiye’de ve ihtisas serbest bölgelerde yatırıma davet ediyoruz" dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çin firmalarını Türkiye'de yatırıma davet ederek, ''Türkiye’yi bu alanda global bir merkez haline getirmek arzusundayız. Bu çerçevede Çin firmalarını Türkiye’de ve ihtisas serbest bölgelerde yatırıma davet ediyoruz" dedi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan Pekcan, Çin Ticaret Bakanı Zhong Shan ile telekonferans yöntemiyle görüştü.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Çin'e daha yüksek katma değerli ihracatı mümkün kılarak, ikili ticaretimizi daha sürdürülebilir ve dengeli bir yapıya kavuşturmak istiyoruz.Çin’in hangi ürünleri Türkiye’den tedarik edebileceğine yönelik olarak Bakanlığımız bünyesinde bir çalışma yaptık.Potansiyel ürünler üzerinden yola çıkarak, iş çevrelerimizi bir araya getirmek ve tespit ettiğimiz ürün grupları çerçevesinde iş birliği olanakları yaratmak istiyoruz." dedi.

Çin'in yatırımlarının sınırlı kaldığını söyleyen Pekcan sözlerine şöyle devam etti:

"Çin'in bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirdiği doğrudan yatırımların sınırlı kaldığını kaydeden Pekcan, "Çin firmalarını Türkiye’de ve ihtisas serbest bölgelerde yatırıma davet ediyoruz."

İki ülke arasında yerel paralarla ticaretin artırılması gerektiğinin altını çizen Pekcan, "Çin hükümetinden, Türkiye ile ticaret yapan Çinli firmalara yerel para kullanmaları yönünde net bir yönlendirme ve teşvik bekliyoruz" diye konuştu. 

Pekcan aynı zamanda Covid-19 ile mücadelede küresel iş birliğininin önemli bir yerinin olduğunu vurguladı.

Etiketler :