Araç Sahiplerinin Çoğu Bu Cezayı Bilmiyor! 1 Ocak’tan Beri 32 Bin Lira Kesiliyor

Araç Sahiplerinin Çoğu Bu Cezayı Bilmiyor! 1 Ocak’tan Beri 32 Bin Lira Kesiliyor
Araçla trafiğe çıkmak onlarca sorumluluğu beraberinde getiriyor. Değişen cezaları takip etmek, yürürlüğe giren yeni konulardan haberdar olmak tüm sürücülerin görevi. 1 Ocak 2024'ten beri, tüm Türkiye’de motorlu taşıtlar için zorunlu hale gelen karekod sisteminden birçok sürücü haberdar bile değil

Plakanın okunurluğunu engelleyecek değişiklikler yapmak veya sahte plaka kullanmak artık çok daha pahalıya mal olacak. Plakanın okunurluğunu engelleyecek şekilde değiştirilmesi durumunda 2 bin 647 TL, sahte plaka kullanımında ise 32 bin 170 TL'ye kadar ceza uygulanacak.

thumbs-b-c-c4f06071a2f4e1626f90e86289a94cb4.jpg

Karekod Uygulaması Nedir?

Yürürlükte olan karekod uygulamasıyla aracın 12 haneli seri numarası, üretim yeri ve tarihi gibi bilgiler anında görüntülenebilecek. Emniyet birimleri, sahte plaka ve trafik kurallarına aykırılık gibi durumlarda karekodlar aracılığıyla hızlı ve doğru bilgi edinebilecek. Sürücüler, araçlarının geçmişine ve teknik bilgilerine kolayca ulaşabilecek.

Uzmanlar Uygulamayı Destekliyor

Oto ekspertiz firmaları ve galerici esnafı, karekod uygulamasını olumlu karşılarken, güvenlik uzmanları da sistemin getireceği avantajlara dikkat çekiyor. Oto Ekspertiz firmasının genel koordinatörü Alperen Temizyürek, uygulamanın trafikte güvenlik kontrollerini artıracağını ve önemli faydalar sağlayacağını belirtiyor.