Altında Rekorlara Hazır Olun!

Altında Rekorlara Hazır Olun!
Altınla ilgili önemli bir tahmin geldi. Kıymetli madenler raporuna göre ABD Merkez Bankası'nın başını çekeceği faiz indirimleri altına yükseliş olarak yansıyacak.

Troy Kıymetli Maden Ticaret A.Ş. tarafından hazırlanan “Kıymetli Madenler 2024 Yılı Beklentileri” raporunda, ABD Merkez Bankası FED’in önderlik edeceği ve gelişmiş ülkelerle genele yayılacak faiz indirimleri ve jeopolitik risklerdeki artışın kıymetli madenlere ilgiyi artıracağına dikkat çekildi.

altin-boga-ralli.jpg

Rapora göre, küresel piyasalar açısından 2024 yılına merkez bankalarının faiz indirimleri damga vuracak.

Raporda, 2024 yılında altının ons bazında 2380 dolar seviyesi ile yeni bir rekor seviye yakalayacağı, gümüşün ise 36.60 dolar/ons seviyesine kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

altin25.jpg

Altının 2024 yılını ise ons bazında 2190 dolar seviyelerinde kapatacağını tahmin ediyoruz. Diğer yandan Çin ve Hindistan’ın dönüşüm ve yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması çalışmalarının ithalat talebini ve fiyatları baskılayacağı düşünülse de, bu etkilerin uzun vadede fiyatlara yansıyacağını hesapladığımızdan 2024 yılı tahminlerimize dâhil etmedik” değerlendirmesine yer verildi.