Altın Uzmanı Uyarıyor: Kesme Altın Riskine Dikkat! Zirveden Yüzde 5'lik Gerileme Son Buldu mu? Yeni Yön Yukarı mı?

Altın Uzmanı Uyarıyor: Kesme Altın Riskine Dikkat! Zirveden Yüzde 5'lik Gerileme Son Buldu mu? Yeni Yön Yukarı mı?
Altın piyasasında uzman Mehmet Ali Yıldırımtürk, kesme altın alırken dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Altın fiyatlarındaki düşüş, jeopolitik durumun etkisiyle kar satışlarıyla hız kazandı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı ve İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği (İMKUSAD) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk, kesme altın ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

252329.webp

Yıldırımtürk'e göre, kesme altın alırken dikkatli olmak gerekiyor. Kesme altın, atölyelerde işlenmek üzere kullanılan bir altın türüdür. Ancak vatandaşların kesme altın alırken dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Yıldırımtürk, bu konuda bilinçli ve güvenilir kuyumcularla çalışmanın önemini vurguluyor.

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

thumbs-b-c-01b050ff5ab63732c7397512a98db143.jpg

Son dönemde altın piyasasında yaşanan gelişmeler de merak konusu. Haftalar boyunca yükseliş trendinde olan altın, beklenen kar satışları ile birlikte değer kaybetmişti. Ancak jeopolitik tansiyonun düşmesiyle birlikte tepki alımları görüldüğü belirtiliyor.

FİYATLAR VE BEKLENTİLER

24 Nisan'da serbest piyasada gram altın fiyatı 2435 TL'ye yakın seyrediyor. Kapalıçarşı'da ise gram altın 2495-2550 TL aralığında alınıp satılıyor. Çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları da sabah saatlerinde belirli seviyelerde işlem görüyor. Uzmanlar, altın fiyatlarında bir miktar düzeltme beklediklerini ancak çok kalıcı olmayacağını ifade ediyor.

thumbs-b-c-5e77132f5aebff20d083f9f1c85d907c.jpg

KÜRESEL GELİŞMELER VE ALTIN

Küresel piyasalarda ons altın fiyatlamaları da dikkatle takip ediliyor. Önceki hafta zirve yapan ons altın, bu hafta başında bir miktar gerilemiş olsa da tepki alımları ile toparlanmış durumda. Uzmanlar, kısa vadede ons altında 2295 dolar seviyesinin destek olarak öne çıktığını belirtiyor.

thumbs-b-c-551dec24e9f26ae6d6ccdc90037469dc.jpg

FED VE ABD VERİLERİ

FED'in para politikası ve ABD ekonomisine dair veriler de altın fiyatlarını etkileyen faktörler arasında. Nisan ayında açıklanan verilere göre, İmalat Sanayi PMI ve Hizmet Sektörü PMI verilerinde düşüş yaşanmış. Bu durum, FED'in arzu ettiği ekonomik soğumanın işaretleri olarak yorumlanıyor ve ons altına tepki alımları getiriyor.