AKP’li Meclis Üyelerinden, İETT’yi Zora Sokacak Hamle

AKP’li Meclis Üyelerinden, İETT’yi Zora Sokacak Hamle
İETT ve Özel Halk Otobüsleri (ÖHO), TL’nin değer kaybına, artan akaryakıt fiyatlarına ve yeni zamlara dayanamadı. İETT ve ÖHO’lerinin 2 milyar 500 milyon liralık borçlanma yetkisi talebi AKP’lilerin engeline takıldı. Teklif, AKP’lilerin çoğunlukta olduğu plan ve bütçe komisyon tarafından “1 milyar TL ve sadece ÖHO’ların borçlanması” olarak kabul edildi.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) ve Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) TL'nin değer kaybına, artan akaryakıt fiyatlarına ve yeni zamlara dayanamadı. İETT’nin ve ÖHO için 2 milyar 500 milyon TL’lik iç borçlanma teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Meclisi’ne taşıdı.

‘Giderler sürekli artıyor’

Komisyon raporunda, “Gelirlerinin kısıtlı olması, giderlerinin ise hem kur etkisi hem de yüksek enflasyon rakamları ile sürekli artması nedeniyle borçlanmaya ihtiyaç duymaktadır” denildi.

2.5 milyar liralık kaynak talebi

İETT ve ÖHO için 2 milyar 500 milyon TL’lik sübvansiyon teklifi, İBB'nin Plan ve Bütçe Komisyon’na getirdi. AKP'lilerin çoğunlukta bulunduğu komisyon, ÖHO için 1 milyar TL’lik teklifi kabul gördü. Komisyon raporunda, “Özel Halk Otobüslerini (ÖHO) sübvanse için kullanılmak üzere 1 milyar TL tutarında iç borçlanma yapılabilmesi...” ifadeleri altı çizili şekilde yer aldı

Son iki ayda ikinci engelleme

Geçen haziran ayında da bu sefer Metro AŞ için 350 milyon TL sübvansiyon ödemesi yapması yönündeki teklif kabul görmememişti. AKP'lilerin çoğunlukta bulunduğu Ulaşım ve Trafik Komisyonu 350 milyonluk bu teklifi 125 milyon TL’ye düşürdü.

Etiketler :