AKP cephesinden kafa karıştıran EYT açıklamaları

AKP cephesinden kafa karıştıran EYT açıklamaları
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) hakkında açıklamalarda bulunan AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "EYT diye bir durum söz konusu değil. Bugün Almanya’da emeklilik yaşı 67. Biz, Almanlardan daha refah bir ülke değiliz ki" dedi

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) hakkında açıklamalarda bulunan AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "EYT diye bir durum söz konusu değil. Bugün Almanya’da emeklilik yaşı 67. Biz, Almanlardan daha refah bir ülke değiliz ki" dedi. AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım ise dün seçim meydanında, 'takipçisi olacağım' açıklamasını yapmıştı.

AKP TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Naci Bostancı, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırdı. Bostancı, Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili, "EYT diye bir durum söz konusu değil. Bugün Almanya’da emeklilik yaşı 67. Biz, Almanlardan daha refah bir ülke değiliz ki..." ifadelerini kullandı.

Konunun gündemde olmadığını da dile getiren Bostancı, "CHP, bu grupları istismar ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu SGK Genel Müdürlüğü yaptı. O zaman açıklamaları var, ‘Türkiye’de 60 yaşından önce emekli olunamaz. SGK’nın erken emekliliğin parasını ödemesi imkânsız, biz batarız' diyor. Ama şimdi Kılıçdaroğlu’nun sırtında yumurta küfesi yok, konuşuyor. Gelecek kuşaklara ne diyeceğiz? ‘Siz aslında 60 yaşında emekli olacaktınız, ama biz erken emeklilik verdiğimiz için şimdi siz 70’i bekleyeceksiniz’ mi, diyeceğiz? Dolayısıyla bu konu gündemimizde yok. Biz gerçekçiyiz.” dedi.

YILDIRIM: TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Dün Tuzla'da tersane işçilerine seslenen AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım,  bir vatandaşın Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili döviz taşıması üzerine, "EYT gördüm. Biraz sabırlı olun. O işin de takipçisi olacağım. Buradan Binali Yıldırım sözü veriyorum.” demişti.

CHP ve İYİ Parti’nin Meclis’e sunduğu EYT tasarısı AKP’nin oylarıyla reddedilmişti.

Etiketler :