1,3 Milyar Dolarlık Bitcoin Satış Baskısı Geliyor: Mahkeme Onay Verdi

1,3 Milyar Dolarlık Bitcoin Satış Baskısı Geliyor: Mahkeme Onay Verdi
Genesis şirketi, 1,3 milyar dolarlık GBTC hisse satışı için iflas mahkemesinden onay alırken, Grayscale'in ETF dönüşümü büyük satışları tetikledi.

Genesis şirketi, Grayscale'in bağlı kuruluşu olarak faaliyet gösteren ve 1,3 milyar dolar değerindeki GBTC hisse satışı için iflas mahkemesinden onay aldı.

Hakim Sean Lane, Genesis'in hisselerini nakde ya da Bitcoin'e çevirebileceğini belirtti. Ayrıca şirketin 200 milyon dolar değerindeki Grayscale Ether fonunu da satmayı planladığı ifade ediliyor.

GRAYSCLAE'İN GBTC FONUNUN DÖNÜŞÜMÜNÜN ETKİSİ

ETF'lere yapılan büyük satışların ardından, SEC'nin onayıyla GBTC fonunun ETF'ye dönüştürülmesi gündeme gelmişti.

Bu dönüşümün ardından, elindeki GBTC hisselerini satmak isteyen ya da diğer ETF ürünlerine geçiş yapmayı planlayanlar satışlar gerçekleştirmişti.

Bu süreçte Grayscale, müşterilerin GBTC hisseleri karşılığında tuttuğu Bitcoin'leri satarak ödemeleri gerçekleştirmişti.

Şirketin gerçekleştirdiği satışlar 6 milyar doları aşmış durumda. Dolayısıyla Genesis'in GBTC hisselerini nakde çevirmesi durumunda 1.3 milyar dolarlık yeni bir satış dalgası yaşanabilir.

GENESIS'İN GEÇMİŞTEKİ DURUMU VE ETKİLERİ

Genesis şirketi, FTX'in iflasından olumsuz etkilenmiş ve 2022'nin aralık ayında iflas etmişti. Ocak 2023'te iflas başvurusunda bulunan şirket, o dönemde büyük bir sıkıntı yaşamıştı.

Ayrıca, kripto para borsası Gemini'ın Earn programına bağlı olan müşteriler de Genesis'in iflasından sonra Earn programından çekim yapamamıştı.

Bu durum, müşteriler üzerinde olumsuz etki yaratmış ve şirketler arasındaki anlaşmazlık yaz aylarında son bulmuştu.

Etiketler :